Încep școala într-o clădire nouă

Elevii de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu se vor întoarce în clase noi, din toamnă. Unitatea de învățământ intrată în șantier de anul trecut va fi reabilitată și extinsă până când va începe noul an școlar. Promisiunea constructorului a fost că lucrările vor fi gata până la finalul lunii august.

Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” au învățat la altă unitate de învățământ în anul școlar ce tocmai s-a încheiat. Din septembrie, se vor întoarce la școala lor, pentru că lucrările se apropie de final. „Avem toate garanțiile că, la sfârșitul lunii august, deja se poate trece la o prerecepție, urmând ca, după câteva zile, să se treacă la o recepție și la o curățenie și pregătire a unității de învățământ pentru noul an școlar. Ne interesează foarte mult această unitate de învățământ, întrucât o parte dintre elevii acestei școli au fost nevoiți să meargă la cursuri într-o altă locație, în zona Debarcader, acolo unde am avut posibilitatea de a le oferi spații pentru desfășurarea anului școlar și pentru care dorim ca unitatea de învățământ să fie pregătită acum, la început de an școlar, să primească elevii”, a anunțat viceprimarul Aurel Popescu.

Odată cu noul an școlar, pe copiii care învață aici îi vor aștepta săli noi de clasă, moderne și echipate la standarde europene. „Va fi o surpriză și pentru elevi. Este un corp nou de clădire. Parterul a fost modernizat întru totul. S-a umblat la infrastructură, la pregătirea parterului la un alt standard, toate clasele au fost modernizate la parter, iar la etaj, pentru care s-a făcut proiectul, pentru mansardare, a fost realizat din materiale ușoare, dar la standarde foarte înalte, cu instalații sanitare, mobilier și sunt convins că elevii vor aprecia lucrările care se realizează”, a mai adăugat Aurel Popescu.

În jur de 3 milioane de lei este valoarea investiției. Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării Regionale și de la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: