Două atlete din Gorj, calificate la Balcaniada de cros

Două sportive din Gorj s-au calificat la Balcaniada de cros după ce au participat la Campionatul Național de alergare montană pe distanță scurtă de la Câmpulung Moldovenesc. Alina Dumitriţa şi Andreea Chivoiu reprezintă trei cluburi din Târgu Jiu, CSM, CS Pandurii şi LPS Târgu Jiu, fiecare din ele având dublă legitimare.

Alina Dumitriţa a reprezentat CS Pandurii şi CSM Târgu Jiu, la senioare, iar Andreea Chivoiu a reprezentat CS Pandurii şi LPS Târgu Jiu, la junioare. Ambele sportive s-au calificat la Campionatul Balcanic de Cros Alergare Montană, competiţie care va avea loc pe data de 15 mai 2021. Campionatul Național de alergare montană pe distanță scurtă de la Câmpulung Moldovenesc s-a disputat duminică, 11 aprilie iar la aceeaşi întrecere Mihaela Cepoi a obţinut locul doi la categoria tineret, iar Elena Bărăitaru s-a clasat pe locul 3 la junioare.

Sportiva de la CSM Târgu Jiu Alina Dumitriţa, se va întoarce la Câmpulung Moldovenesc la jumătatea lunii mai, pentru a participa la Campionatul Balcanic de alergare montană. Atleta pregătită de antrenorul Ion Bură a declarat pentru site-ul CSM că a avut parte de o concurenţă acerbă, dar a tras tare pentru a se califica la Campionatul Balcanic:  „Am avut parte de un concurs dificil, dar în acelaşi timp a fost un traseu bun. E bine că vremea a ţinut cu noi. Concurenţa a fost una extrem de mare, dar am reuşit să termin cursa pe un loc ce mi-a adus calificare pentru Campionatul Balcanic de alergare montană. Mă bucur că am reuşit acest lucru. Mă voi antrena cât de bine pot pentru o clasare cât mai bună la Campionatul Balcanic”.

Atleta a terminat concursul individual pe locul 8, poziţie care i-a asigurat prezenţa la Campionatul Balcanic, găzduit tot de localitatea din nordul țării, pe 15 mai.

Galerie foto


Vizualizări: 321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: