Alexandru Beşliu a câştigat Cupa României la juniori

Luptătorul gorjean Alexandru Beşliu şi-a trecut în cont un nou trofeu la nivel de juniori după numeroasele medalii din palmares. Beşliu are dublă legitimare CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii şi a câştigat Cupa României la juniori.

Juniorul pregătit de antrenorii Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, Alexandru Beşliu a intrat pe saltea la categoria 97 de kg la ediţia din acest an a finalelor Cupei României. Întrecerile au avut loc la Putna, în județul Suceava, în perioada 9-11 aprilie, competiţia fiind rezervată doar  pentru juniori iar peste 250 de sportivi s-au luptat pentru un loc pe podium.

Luptătorul gorjean s-a impus în finala categoriei 97 kg în fața lui Cătălin Irimia de la CSM Craiova, cucerind astfel Cupa României la categoria sa de greutate. Beşliu a mărturisit pentru site-ul oficial al CSM că nu a fost uşor dar a dorit să îşi respecte promisiunile: „Nu a fost deloc ușor să obţin acest titlu, dar cum am promis la plecarea către Putna, am revenit acasă cu trofeul Cupa României. Mă simt norocos că am lângă mine persoane care mă ajută în pregătirea mea sportivă, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere psihic, şi aici fac referire la antrenorii care se luptă din greu să mă pregătească pentru a-mi menţine primul locu pe podium”. Luptătorul are alături de el, în echipa de antrenori, un fost campion la rândul său, Mădălin Gorjeanu, acum şi arbitru de lupte, acesta fiind cooptat recent în echipa tehnică a CSM Târgu Jiu, dar şi pe profesorul Ştefan Tănase, cel care îl pregăteşte de mai mult timp.

Alexandru Beşliu a mai precizat că şi-a făcut deja planuri pentru următoarea competiţie, Campionatul Naţional U23  de seniori unde îşi doreşte să urce tot pe locul 1 al podiumului.

Vizualizări: 367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: