Două echipe de Liga 2, gafe de amatori cu jucători suspendaţi

FC Buzău și Ripensia Timișoara sunt ultimele echipe trecute pe lista rușinii în fotbalul românesc. Având în vedere nivelul competițional la care evoluează și faptul că se consideră cluburi profesioniste, ultima lor ispravă le dă o mare lovitură de imagine.

Cele două echipe din Liga 2 au pierdut la ”masa verde” cel mai recent meci disputat, din prima etapă a play-out-ului, fiindcă au utilizat un jucător aflat în stare de suspendare. FC Buzău a câștigat pe teren cu 6-2 meciul cu Viitorul Pandurii, însă îl pierde la comisie cu 0-3, fiindcă l-a utilizat pe Kamil Wiktorski în stare de suspendare. Concret, Departamentul Competiții al FRF a descoperit că FC Buzău l-a utilizat pe fundașul Kamil Wiktorski în stare de suspendare în meciul de pe teren propriu cu ACS Viitorul Târgu Jiu, câștigat pe teren cu 6-2 în prima etapă a play-out-ului Ligii 2, Grupa B. Din această cauză, FC Buzău pierde cu 0-3 la ”masa verde” jocul și nu mai are 35 de puncte în clasament, ci 32, menținându-se însă tot pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului, acum la doar un punct peste Unirea Dej. În schimb, ACS Viitorul Târgu Jiu, cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde”, acumulează 27 de puncte și face un salt de un loc în clasament, de pe poziția a 4-a pe 3, acum cu 27 de puncte.

Aceeași gafă a comis-o în prima etapă a play-out-ului și Ripensia Timișoara, numai că aceasta suferă doar la capitolul imagine, fiindcă meciul oricum îl pierduse și pe teren. Tot în prima etapă a Grupei B a play-out-ului Ligii 2, Ripensia l-a utilizat în jocul cu FC Brașov în stare de suspendare pe Zoran Mitrov după cum a descoperit Departamentul Competiții al FRF în urma analizării raportului de joc. Mitrov a început partida ca titular și a fost schimbat la pauză cu Alexandru Piftor.

În meciul desfășurat la Timișoara, pe arena Electrica, FC Brașov s-a impus cu 3-2, însă în urma gafei comise de Ripensia acum va contoriza în clasament un succes cu 3-0 la ”masa verde”.

Ripensia are 25 de puncte și pică pe locul 4, fiind depășită de ACS Viitorul Târgu Jiu (27 puncte), câștigătoare la ”masa verde” la Buzău, în timp ce FC Brașov rămâne pe locul 5, cu 17 puncte. Această poziție, a 5-a, e una care duce la barajul de menținere în Liga 2.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: