Două lucrări semnate de Brâncuşi, scoase la licitaţie

Două lucrări semnate de Constantin Brâncuşi, desenul "Pupăza cu moţ" şi fotografia-obiect artistic "Peile roşi", vor fi scoase la licitaţie în 26 ianuarie, la Bucureşti, anunţă organizatorii evenimentului.

Lucrarea "Pupăza cu moţ", estimată la 5.000-10.000 de euro, este scoasă la vânzare de un colecţionar privat din Bucureşti, care l-a achiziţionat în trecut la o licitaţie a casei Christie’s. Desenul reprezintă un proiect de ilustraţie pentru volumul de poeme "Plante şi animale", publicat de Ilarie Voronca la Paris, în 1929. Scriitorul făcea parte din cercul de prieteni ai artistului.

"Peile roşi", datată în 1906, are o valoare estimativă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 de euro. În textul de pe verso, datat şi localizat "28 septembrie 1906, Paris", se scrie: "Băeatul Tati! Fă zvon în ţară că steagul Oltului a început să să urzască la buricul pământului. Sunt primit la Salon cu trei opere. Te serut Costachie. Monsieu Ion Georgiean, Doctorand, str. Izvorului, nr. 18, Bucarest, Roumanie".

Lucrările îşi vor căuta cumpărător la Licitaţia de Avangardă şi Expresionism, organizată de casa Artmark la Athénée Palace Hilton.

Cea mai scumpă operă a lui Brâncuşi, "Madame L.R.", a fost vândută, în 2009, cu 37,1 milioane de dolari, la o licitaţie organizată în Paris.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: