Două mii de mineri şi energeticieni disponibilizaţi în 2010

Alţi peste 2.000 angajaţi vor fi disponibilizaţi anul viitor din companii ale Ministerului Economiei, după ce şi în 2009 ministerul a disponiblizat 2.030 de angajaţi din 13 societăţi aflate sub autoritatea sa, a declarat secretarul de stat din minister, Tudor Şerban.

"Cei mai mulţi dintre aceştia, circa 1.100, vor fi concediaţi de la CNH (Compania Naţională a Huilei) Petroşani, la SNLO (Societatea Naţională a Lignitului Oltenia) 300 de mineri, dar şi de la cele trei complexuri energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari şi Craiova. Şi la toate filialele Termoelectrica vor fi făcute disponibilizări", a mai spus Tudor Şerban.

De asemenea, Ministerul Economiei (ME) a disponibilizat în acest an 2.030 angajaţi din 13 societăţi aflate sub autoritatea sau în coordonarea ME, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate la 24 august în Monitorul Oficial. Cele mai multe disponibilizări s-au făcut la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), unde au fost concediaţi 600 de angajaţi din cei 9.000, la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) - Drobeta Turnu Severin (306) şi la Termoelectrica (200).

De asemenea, la Complexurile Energetice Turceni şi Craiova au fost disponibilizaţi câte 150 de angajaţi, iar la Electrocentrale Bucureşti alte 100 de persoane au rămas fără slujbă. La SC Minbucovina Vatra Dornei, 137 de salariaţi şi-au pierdut slujba, în timp ce la SC Moldomin SA - Moldova Nouă, 102 angajaţi au fost concediaţi.

Alte societăţi la care s-au făcut concedieri colective în acest an sunt Complexul Energetic Rovinari (75 angajaţi), Electrocentrale Deva (70 angajaţi), Electrocentrale Galaţi (60 angajaţi), Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti (45 angajaţi) şi Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului "Minvest" Deva (cu 35 angajaţi disponibilizaţi).

În prezent, Ministerul Economiei administrează circa 100 de companii, societăţi, institute de cercetare, agenţii şi asociaţii.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: