Două noi parcări vor fi făcute la Rânca

Două noi parcări se vor realiza, în această vară, în stațiunea Rânca. Este vorba de câteva sute de locuri de parcare ce vor fi înființate la intrarea și spre ieșirea din stațiune. Problemele din zona montană au fost discutate, din nou, de reprezentanții autorităților locale, prefectul județului, cabanieri și drumari. Cele două primării care administrează Rânca s-au angajat să intervină pe drumurile laterale și să verifice rețeaua de iluminat.

Pentru început, s-au stabilit noi locuri pentru două parcări în stațiune. În plus, cele două primării, Baia de Fier și Novaci, vor trebui să se ocupe de drumurile laterale. „Se lucrează la identificarea tuturor cabanierilor care sunt racordați la apă. Am stabilit să continuăm să lărgim drumul în stațiune să se poată face încă o parcare în zona de nord a stațiunii și încă una la intrare în stațiune, de 3-400 de locuri de parcare. Am fost pe drumurile din stațiune, la solicitarea cabanierilor din zonă. Trebuie băgate niște utilaje, primăriile, ca să reprofileze drumul, să-l mai repare”, a spus Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Lucrări de reparații trebuie făcute și la sistemul de iluminat din stațiune. În plus, autoritățile se gândesc la un proiect prin care să fie evitată aglomerația din central stațiunii. „Iluminatul din stațiune va fi analizat. Cele două primării și-au luat angajamentul că vor schimba becurile. Nouă ni s-a solicitat semnalizarea rutieră de urgență. Sunt zone unde viteza este de 30 de km/oră între Rânca și Novaci, pe anumite porțiuni de drum. S-a discutat și cu cei care dețin ATV-uri, să respecte programul, să nu se plimbe cu ele noaptea sau prea devreme dimineața. Au înțeles acest lucru. S-a discutat de posibilitatea, cel puțin în timpul iernii, de un transport local cel puțin în stațiune. Adică, omul din coada Râncii, când vrea să vină la schi în centru să nu mai vină cu mașina lui. Să se urce într-un microbuz, de exemplu”, a mai explicat Ion Tudor.

Vizualizări: 732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: