Romanescu, revoltat pe rutieriști: Nu am mai văzut polițist pe stradă

Primarul Marcel Romanescu e foc și pară pe polițiști! Edilul s-a declarat nemulțumit de faptul că polițiștii de la Rutieră nu sunt prezenți pe bulevardele din Târgu Jiu, în special noaptea, când șoferii apasă prea tare pedala de accelerație. Cum pe străzi, sunt doar polițiști locali, aceștia nu au cum să intervină în astfel de situații. Soluția, în concepția primarului, este ca Poliția Municipală să i se subordoneze autorității locale.

Edilul municipiului Târgu Jiu este de părere că polițiștii municipali ar putea să fie plătiți, în viitor, de Primăria Târgu Jiu. Marcel Romanescu a ajuns la această concluzie după ce și-a dat seama că aceștia nu mai sunt la fel de prezenți pe străzile din oraș în comparație cu cei de la Poliția Locală. „De când a apărut Poliția Locală și a căpătat anumite competențe, inclusiv pe partea de circulație, nu am mai văzut polițist național în stradă. Cred că, la un moment dat, ar trebui clarificate aceste lucruri. Ori Poliția Municipală să aparțină de primăria de unde își desfășoară activitatea ori, dacă nu, să facă în așa fel încât să dea strict responsabilitatea către primăriile de municipiu. E o problemă generală. Aș putea, la un moment dat, pe o salarizare, că am văzut că e o problemă cu asta la Poliția Națională, să îi acord o salarizare bună polițistului național să vină să desfășoare activitatea. Asta se va întâmpla! E o constatare generală. Știm că nu avem personalul calificat și avem probleme pe Poliția Locală. Vino și compensează”, a spus primarul Romanescu, la Gorj TV.

Acesta a și exemplificat. Noaptea, când este nevoie de o supraveghere a celor de la Rutieră, aceștia lipsesc de pe bulevardele din Târgu Jiu, iar acest lucru îi încurajează pe șoferi să încalce regulile de circulație. „Sunt revoltat știind că nu am ce face cu Poliția Locală. Uitați-vă ce se întâmplă pe bulevardele din Târgu Jiu în special noaptea. De foarte multe ori, mai ajung seara la ora 22 – 23. Cel puțin în zona Victoriei, trec mașinile cu 100 și ceva la oră, nebuni. Poliția Națională ar trebui să intervină pentru că Poliția Locală, cel puțin pentru viteză, nu are competență. Nu poate opri mașinile. Nu are nici radar, nu are nimic”, a încheiat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 4,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: