Pleacă la mare pe banii statului

Încă mai sunt la modă cursurile de perfecţionare pentru bugetari la mare sau la munte, în funcţie de sezon. Dacă primăriile au tăiat din aceste „specializări” în hoteluri de 3 sau 4 stele, din lipsă de bani, mai sunt instituţii publice care îşi trimit angajaţii să se instruiască la soare.

De pildă, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se va perfecţiona chiar luna viitoare pe litoralul românesc. Este vorba de purtătorul de cuvânt al instituţiei publice. Elena Piţian va fi plecată la începutul lunii august, mai exact în perioada 4-8 august, în staţiunea Olimp. DSP Gorj a achiziţionat deja serviciile de cazare la un hotel de 3 stele, amplasat pe faleză, la 100 de metri de plajă. „Hotelul Pam Beach Olimp este construit pe 13 etaje, paralel cu ţărmul mării, iar acest lucru vă permite să admiraţi marea din orice cameră a unităţii de cazare”, se arată în descrierea hotelului.

Instituţia de stat a scos din conturi puţin peste 2.000 de lei, fără TVA. În această sumă sunt incluse şi bonuri de masă în valoare de 800 de lei. La restaurantul hotelului se găsesc diverse preparate culinare din bucătăria internaţională.

În perioada respectivă sunt disponibile patru cursuri organizate de Asociaţia Universitară Columna: „Etică, integritate şi deontologie profesională”, „Managementul resurselor umane şi salarizarea personalului din sectorul public”, „Contencios administrativ şi jurisdicţii administrative” şi „Control, putere şi autoritate în organizaţiile publice”.

Şi funcţionarii din primării şi-ar fi dorit să vadă Marea Neagră pe banii statului. Dar, nu mai sunt fonduri. De exemplu, la Scoarţa, toţi salariaţii au primit vouchere de vacanţă şi norma de hrană, iar pentru asta li s-au tăiat cursurile de instruire. „Le-am spus de la capul locului că nu vor merge la niciun curs, cu toate că, după lege, trebuie şi aceste cursuri de perfecţionare. Când se poate, se poate. De data aceasta, le-am spus că avem şi noi investiţii, cofinanţări de plătit”, a explicat primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

Deşi necesare, cursurile de formare şi perfecţionare sunt blamate tocmai din simplu motiv că au loc în zone turistice, în vârf de sezon, vara – pe litoral şi iarna în staţiuni montane.

Vizualizări: 3,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: