Două obiective pentru echipa de baschet Energia

Planurile antrenorului cipriot Antonis Constantinides nu sunt aceleaşi cu cele ale preşedintelui secţiei de baschet, Dan Cumpănaşu, şi ale jucătorilor.

Antrenorul Energia Târgu Jiu, Antonis Constantinides, declară că „filozofia“ sa este munca. „Nu cred că o echipă sau un jucător poate progresa fără o astfel de muncă. Este filozofia mea de lucru, cu care am venit din Cipru și pe care am de gând să o urmez și în România”, a declarat el. Tehnicianul cipriot are gânduri mari cu echipa de baschet stabilind clasarea în primele patru echipe în campionat. ”În ultimii cinci-șase ani, echipa s-a situat între locurile 7-11, astfel că trebuie să facem un pas înainte. Așa cum am vorbit și cu jucătorii, ar fi o mare satisfacție ca după sezonul regulat să terminăm în primele patru, iar în play-off să ne luptăm pentru campionat“.

Preşedintele echipei de baschet, Dan Cumpănaşu, spune că obiectivul echipei este clasarea în primele şase. El speră şi la calificarea în Final 4-ul competiției. „Am cooptat în lot și trei juniori de la campioana României la Under16. Trebuie să știți că Antonis pune foarte mult accentul pe tineri și vrea să lucreze cu tineri. Mi-a spus că atâta timp cât el va fi la Târgu Jiu va încerca să ridice și talentele locale“, mai spune Cumpănaşu. Antrenorul Constantinides spune însă că „în privința EuroChallenge este un pic mai dificil, pentru că nu putem face predicții de pe acum, mai ales pentru o echipă cum este Energia, care joacă pentru prima dată în Europa. Trebuie să luăm meciurile pas cu pas“. Louis Darby, Energia, speră o clasare pe locurile 5-6. ”Realistic vorbind, cred că putem să ne clasăm, în această ediție de campionat, undeva în jurul locurilor 5-6, după ce am văzut şi ce jucători au venit la echipa noastră”, spune americanul.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: