Două proiecte importante pentru cetăţenii din Turburea. Când se finalizează!

Autorităţile locale din Turburea au de finalizat în luna septembrie două proiecte extrem de importante pentru locuitori. Este vorba despre cei 14 kilometri de canalizare şi despre asfaltarea unui drum de patru kilometri în Şipot-Turburea. Primarul Ion Bîrcă spune că cele două lucrări au fost prioritare, dovadă că se finalizează la începutul toamnei.

În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, acesta a fost introdus în toată comuna, exceptând două sate, Poiana şi Cocorova, pentru acestea din urmă existând proiect de extindere depus spre finanţare. Primarul Ion Bîrcă spune că valoarea canalizării este de 8 milioane lei, bani pe care i-a primit la zi. „Sunt aproape de finalizarea introducerii conductei de canalizare, mai am până într-un kilometru per total şi terminăm 14 kilometri de canalizare. Mai avem staţia de epurare. În luna lui septembrie avem termen să-i dăm drumul. Sunt mulţumit, acum să dea Dumnezeu să funcţioneze, pe anumite tronsoane am mai încercat să am văzut că merge, dar până nu-i facem prima recepţie”, a declarat primarul Ion Bîrcă.

Termină de asfaltat comuna

Tot în septembrie, autorităţile locale din Turburea au termen să finalizeze asfaltarea unui drum de patru kilometri în Şipot-Turburea. „În septembrie se finalizează. Aş mai avea cu toate ulicioarele cu tot în jur de şapte kilometri şi termin orice uliţă de asfaltat în comuna Turburea”, a declarat primarul de la Turburea, Ion Bîrcă.

Cu toate aceste proiecte de bun augur pentru comunitate, primarul Ion Bîrcă are totuşi o supărare legată de sistemul de alimentare cu apă. Cu patru puţuri forate, sistemul tot nu face faţă nevoilor oamenilor. „Trebuie să recunosc că mai am o problemă cu apa, am patru puţuri care la ora actuală funcţionează la capacitate, dar presiunea este mică. Am patru puţuri, dar nu fac faţă, comuna este mare, numai conducta de apă este de 42 de kilometri”, a declarat primarul Ion Bîrcă.  

Galerie foto



Vizualizări: 2,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: