Două rânduri despre CEO, în programul de guvernare al USL

Guvernul USL condus de Victor Ponta a publicat ieri programul de guvernare pe următorii patru ani. În câteva rânduri, se aminteşte şi despre sistemul energetic din Gorj şi despre necesitatea atragerii de fonduri pentru investiţii.

Referitor la ceea ce interesează pe noi, locuitorii acestui judeţ, şi anume mineritul şi energia prin Complexul Energetic Oltenia, aflăm că „sectorul energetic trebuie să joace un rol esenţial în dezvoltarea economică şi socială a României“. Printre proiectele pe care Guvernul Victor Ponta le va susţine se află şi „Consolidarea  poziţiei pe piaţa de energie electrică a Complexelor Energetice Oltenia şi Hunedoara şi atragerea de capital pentru investiţii de mediu şi retehnologizări, inclusiv construirea de grupuri energetice noi în complexele energetice Hunedoara si Oltenia“. În programul de guvernare nu sunt însă detalii despre modul de atragere a fondurilor, însă este cunoscută intenţia de listare la bursă a celor două companii.

Potrivit documentului, Guvernul pune accent pe respectarea angajamentelor privind reformele structurale din sectorul energetic convenite cu creditorii internaţionali. De asemenea, printre proiectele prioritare se află şi promovarea tehnologiilor de captare și depozitare a CO2 (CSC) din gazele de ardere a cărbunelui, pilele de combustie și utilizarea hidrogenului ca vector energetic. Este vorba despre un proiect demonstrativ la care ia parte şi Termocentrala Turceni, la blocul energetic nr.6. Acest sistem va fi dezvoltat în Oltenia deoarece este regiunea responsabilă de cca. 40% din totalul emisiilor de CO2 la nivel naţional.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: