Două rapoarte de evaluare pentru Casa "Moangă"

Două comisii de experți vor face o evaluare a Casei Moangă, din Târgu Jiu. Evaluatorii independenți ar urma să stabilească valoarea imobilului pe care ar vrea să-l cumpere Consiliul Județean Gorj. Casa este monument istoric și a fost scoasă la vânzare de actualul proprietar pentru două milioane de euro. Până acum însă nu s-a găsit cumpărător, iar Consiliul Județean intenționează să o achiziționeze și să înființeze acolo un muzeu dedicat lui Tudor Vladimirescu. 

Ideea nu este întâmplătoare. De această casă e legat strâns numele lui Tudor Vladimirescu. De la balconul casei "Vasile Moangă" le-a vorbit pandurilor săi înainte de a pleca spre Padeș. 

Consiliul Județean Gorj vrea să se folosească de dreptul de preemțiune și sa cumpere imobilul. Pentru asta, va trebui să aibă două rapoarte de evaluare, pentru comparație, ca să se stabilească valoarea acestui monument. "Așa cum rezultă din documentarul fotografic exterior și interior, în urma lucrărilor efectuate de proprietar, Casa „Vasile Moangă” a dobândit strălucirea de altădată, toate modificările, îmbunătățirile și acțiunile de renovare și consolidare ale imobilului realizându-se sub o strictă supervizare a echipelor de arhitecți, ingineri de designeri de interior, cu avizul Ministerului Culturii", a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

După ce va fi făcută evaluarea de către experții independenți, Consiliul Județean va putea negocia prețul. "Valorificarea posibilității de integrare în circuitul muzeal al județului se realizează, prin urmare, într-o primă etapă, prin exercitarea dreptului de preemțiune, demers ce deschide calea realizării procedurilor de evaluare și negociere a prețului imobilului în relația cu proprietarul care și-a manifestat dorința de vânzare”, a mai spus Cosmin Popescu.

Casa a fost scoasă la vânzare, pentru două milioane de euro, dar nu și-a găsit proprietar.

Vizualizări: 761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: