Stimulează natural rădăcinile plantelor de apartament

Pentru a înmulţi plantele de apartament şi a le face mai sănătoase şi cât mai frumoase trebuie să le stimulezi natural dezvoltarea rădăcinilor atunci când sunt în stadiul de butaşi. Pentru acest lucru trebuie să ştiţi ce se poate adăuga în apa în care puneţi butaşii pentru a la face rădăcinile cât mai rezistente şi sănătoase.

Pentru acest lucru există o serie de produse naturale care se pun în apă şi duc la dezvoltarea cât mai bună a rădăcinilor plantelor.

1. Mierea: Dizolvaţi o linguriţă de miere în 1.5 litri de apă. Introduceţi 1/3 inferioară a butaşului în soluţia obţinută şi lăsaţi-l să se pătrundă timp de 12 ore.

2. Cartofii: Cartofii mari sunt potriviţi pentru înrădăcinarea diferitor plante. Luaţi un cartof şi îndepărtaţi toţi „colţii” de pe suprafaţa lui. Realizaţi o crestătură profundă în el şi aşezaţi butaşul în aceasta. Dacă îl veţi iriga suficient, el va dezvolta repede rădăcini. Chiar şi plantele care se înmulţesc greu prin butaşi, pot fi înrădăcinate prin această metodă, deoarece butaşii obţin multe substanţe nutritive din cartofi.

3. Sucul de aloe vera: Adaugaţi 3-7 picături de suc proaspăt de aloe vera în apa, în care se află butaşul. Acesta nu doar că va grăbi apariţia rădăcinilor, ci va stimula şi imunitatea viitorului sistem radicular.

4. Apa de salcie: Puneţi câteva rămurele de salcie (se potrivesc şi cele de plop) în apă şi asteptaţi până când ele vor dezvolta rădăcini. Apoi scoateţi-le din apă şi puneţi butaşul în ea. Apa obţinută nu trebuie schimbată, ci doar completată.

5. Drojdia: Pregatiţi o soluţie de drojdie (100 mg la un litru de apă) şi puneţi butaşii în ea pentru 24 ore. Apoi spălaţi-i şi transferaţi-i într-un vas umplut cu apă până la jumătate.

După ce rădăcinile butaşilor s-au dezvoltat suficient aceştia pot fi plantaţi în ghivece mai mari sau medii, în funcţie de mărimea butaşilor dar şi de cât de mare vreţi să fie planta. Dacă va beneficia de mai mult spaţiu pentru rădăcini planta se va dezvolta mai bine.

Vizualizări: 2,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: