Două şcoli vor fi construite la Stoina şi Novaci

Autorităţile locale din Stoina ridică o şcoală nouă în centrul comunei după ce au primit finanţare de la Banca Mondială pe un proiect depus la Ministerul Învăţământului. Este vorba de o şcoală cu clasele I-IV care va avea pe lângă patru săli de curs și toalete moderne, cancelarie și alte anexe. Valoarea investiției se ridică la 400.000 de euro.

În timp ce alte primării din județ închid unități școlare din lipsă de elevi, la Stoina și la Novaci se vor construi în acest an unități școlare noi. Este vorba de un proiect finanțat de Banca Mondială, iar în Gorj beneficiază două unități administrativ teritoriale. La Stoina va fi construită din temelii o şcoală primară pentru că cea actuală este veche de o sută de ani, spun reprezentanţii primăriei. ”La ora actuală avem tot şcoală primară aici în centrul localităţii, însă clădirea este veche, nu exagerez când spun că are peste 100 de ani vechime. Proiectul l-am depus în anul 2013 pentru că ştiam situaţia actualei şcoli. Practic vom dărâma actuala clădire, avem expertiză, şi o vom ridica pe cea nouă, nu în același loc dar în aceeași curte, este loc suficient. Este o finanţare de 400.000 de euro, chiar vineri am preluat documentaţia pentru autorizaţia de construcţie. Urmează avizele și vom da drumul la lucrare”, a spus Ioana Bușe, primarul comunei Stoina.
În această unitate de învățământ vor învăța aproximativ 100 de copii de pe raza comunei, la nivelul localității mai existând alte două școli primare în satele Păișani și Ciorari. Autoritățile locale nu știu exact termenul de execuție, dar speră ca lucrarea să fie gata până la sfârșitul acestui an fiind vorba de un program european. Aportul Consiliului Local la acest proiect constă doar în introducerea utilităților și împrejmuirea curții unității școlare.

Vizualizări: 2,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: