Ploi torenţiale în Târgu Jiu! Inundaţii în Debarcader!

Ploi torenţiale au căzut în ultimele zile în Gorj. Căderi de grindină şi inundaţii au fost semnalate în mai multe localităţi. La Târgu Jiu, canalizarea nu a făcut faţă în unele cartiere, fiind inundaţii la subsolurile blocurilor. Autorităţile promit că vor realiza o nouă reţea de canalizare menajeră, dar și pluvială, cât să nu mai existe astfel de probleme.

Locatarii blocurilor ANL din zona Debarcader spun că nu este prima dată când subsolurile blocurilor se inundă după o ploaie puternică. De această dată însă, nivelul apei a atins o cotă destul de mare astfel că mare parte din bunurile depozitate de locatari la subsol au fost distruse. Cei mai afectați au fost locatarii blocului ANL de pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu, blocul 21B. Oamenii țineau în boxele de la subsol diverse lucruri: aparatură electrică, scule, unelte chiar și piese de mobilier. Toate au fost afectate. "Din cauza ploilor canalizarea este foarte înfundată. Este canalizarea la toate blocurile de pe Lotrului, ANL, Debarcader, care duce pe un singur canal. S-au făcut blocuri noi, dar canalizarea a rămas tot cea veche ", a spus Laurențiu Achim.
"O să aruncăm tot ce avem aici. Ce să mai. Deja apa a intrat în ele. Aveam borcane, mici lucruri, o bormașină, un televizor. După cum se vede, canalizarea n-a făcut față, a plouat foarte mult. Lucrări făcute de mântuială la blocuri, canalizare veche. Nu știu cine o să plătească pentru asta. Să aducă primarul caras, să avem ce pescui. Apă e destulă", a spus Constantin Băncilă.
Vineri, reprezentanţii Edilitara, societatea care administrează blocurile ANL, au venit cu o vidanjă pentru a scoate apa de la subsolurile blocurilor. "Sunt probleme în tot oraşul. S-au înfundat exterioarele, a intrat în subsol și sperăm să remediem cât de repede posibil", a declarat Dorin Predoșanu, reprezentant SC Edilitara.

Promit realizarea unei noi canalizări
Reprezentanții primăriei dau garanții că locatarii din zonă nu vor mai avea probleme în viitorul apropiat. Vorbesc de un proiect de realizare a unei noi rețele de canalizare menajeră și pluvială pentru toată zona, pe fonduri de la bugetul local. "În cartierul Debarcader chiar se lucrează în această perioadă, au început lucrările de reabilitare a canalizării menajere în întregul cartier, toate blocurile situate pe acea stradă, Lujerului, Nicolae Grigorescu. Se va reface atât canalizarea menajeră, cât și toate racordurile la scările de bloc. De asemenea, un alt proiect pentru care s-a încheiat contractul de execuție urmând zilele acestea să se înceapă lucrările, este vorba de modernizarea străzilor în cartierul Debarcader, de la carosabil, trotuare, indicatoare rutiere, mobilier urban, proiect ce cuprinde și refacerea canalizării pluviale", a explicat Raul Chiriac, șef Serviciului Investiții din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: