Un medic explică de ce a plecat din spitalul de stat în sistemul privat

Floarea Păsărin este unul din medicii care au ales să-și practice meseria în sistemul privat de sănătate, lăsând în urmă un sistem care i-a adus şi satisfacţii, dar mai multe nemulţumiri. A plecat din Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în urmă cu trei ani şi şi-a pus pe picioare o clinică privată în care astăzi tratează câteva sute de pacienţi. Îi tratează ca-n Occident, spune medicul, le oferă condiţii şi servicii medicale de care nu ar putea să beneficieze într-un sistem public de sănătate. Motivele, dar şi ce beneficii au pacienţii care aleg sistemul privat, le puteţi afla vineri, începând cu ora 19.00, la Accent Tv, în cadrul Emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

După aproape 14 de ani de activitate într-un spital de stat, medicul endocrinolog Floarea Păsărin a plecat fără să se uite înapoi, din dorinţa de a le putea oferi pacienţilor ei condiţii la alte standarde şi investigaţii cu aparatură performantă. A plecat nemulţumită fiind şi de un sistem care îi obliga, la vremea aceea, să-şi doteze cabinetele din Policlinică cu materiale sanitare proprii sau chiar aparatură extrem de necesară pentru a putea pune un diagnostic corect. ”La vremea respectivă totul era foarte dezorganizat, mai ales că Ambulatoriul intrase în nişte renovări pe fonduri europene care au durat totuşi foarte mult timp. Ajunsesem la un moment dat să nu avem nici măcar un tensiometru cu care să luăm tensiunea pacienţilor, ce să mai vorbim de alte lucruri care erau necesare pentru un diagnostic. Tot ce ne permiteam noi în cabinet era în mare parte și cu un aport personal, începând de la dotările cu mobilier, dar și cu diverse aparate. Am lucrat 14 ani în spitalul județean, a fost o perioadă frumoasă din viaţa mea, nu pot să neg, dar la un moment dat fiecare om își dorește altceva”, a spus medicul Floarea Păsărin.
Medicul Floarea Păsărin este omul care a riscat un loc de muncă stabil într-un sistem măcinat de scandaluri şi neajunsuri pentru un sistem care le oferă pacienţilor un confort şi o diagnosticare corectă, nu întotdeauna contracost. Floarea Păsărin lucrează încă de când şi-a deschis clinica privată cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și în acest mod satisface pacienţii din toate categoriile sociale. ”Și în sistemul privat avem contracte cu CJAS Gorj, omul beneficiază de aceeași consultație de care beneficiază şi în Ambulatoriul spitalului, vine cu bilet de trimitere și poate beneficia de consultaţie, de analize de laborator, de rețetă gratuită sau compensată. Nu este un sistem privat în adevăratul sens al cuvântului, nu vine omul neapărat să plătească”, a mai spus medicul Floarea Păsărin.

Galerie foto



Vizualizări: 7,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: