Dovada implicării administraţiei în concursul pentru Directorat

Au mai rămas trei zile până la „concursul“ de la CE Oltenia pentru ocuparea funcţiilor de director la cele patru divizii din companie: Divizia Minieră, Divizia Strategie Dezvoltare, Divizia Financiară şi Divizia Energetică. Concursul pare să fie unul formal, dat fiind că decizia va aparţine conducerii CE Oltenia.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru funcţiile de director la diviziile din CE Oltenia este 13 iunie. Deşi CE Oltenia plăteşte firma Quest Advisors SRL, care a apelat al rându-i la o altă firmă, Transearch Internaţional SRL, pentru selectarea directorilor, în anunţul de organizare a concursului se arată că şi Ciurel va avea un cuvânt de spus. În fapt, CE Oltenia şi nu firma de recrutare va decide pe cine să intervieveze şi chiar poate să stopeze procesul de selecţie. „Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. îşi rezervă dreptul de a intervieva numai candidaţii selectaţi şi de a renunţa la procesul de selecţie oricând pe parcursul derulării procedurii. Candidaţilor selectaţi pentru interviu li se pot solicita documente suplimentare de natură să probeze experienţa sau statutul lor profesional. Selecţia se realizează cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal şi transparenţei“, se arată în documentul postat pe site-ul CE Oltenia.

Compania s-a implicat şi în stabilirea caietului de sarcini, dar spune că nu se implică în acest proces. „Proiectul de Contract, Caietul de Sarcini si Fisa de Date au fost întocmite de Comitetul de Remunerare şi Nominalizare din cadrul Consiliului de Supraveghere, întreaga procedură fiind derulată de către membrii acestuia. Actualii membri ai Directoratului nu au nicio implicare în acest demers“, explica CE Oltenia într-un comunicat de presă.

print_concurs_ceo

RECRUTARE 

Firma care a fost contractată de companie pentru a face selecţia Directoratului se numeşte Quest Advisors SRL, are trei angajaţi şi a funcţionat mai mereu pe pierdere. Quest Advisors s-a asociat cu o altă firmă, Transearch Internaţional SRL, care să asiste selecţia. Transearch Internaţional are la fel de puţini salariaţi.

MANDATE

În acest moment posturile sunt ocupate de Aurel Medinţu - Energie, Maria Scurtu - Financiar, Ion Petroniu - Dezvoltare şi Daniel Antonie - Minerit. Potrivit unor informaţii, aceştia şi-au depus deja dosarul de candidatură pentru a-şi păstra funcţiile.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: