Dragnea, revocat de la șefia Camerei Deputaților

Liviu Dragnea a fost revocat din funcția de președinte al Camerei Deputaților, susțin liderii opoziției, în urma unei ședințe. Revocat a fost și vicepreședintele Camerei, Florin Iordache, care a fost președinte de ședință.

Iordache a refuzat să pună pe ordinea de zi cele două propuneri de revocare. Parlamentarii opoziției au făcut scandal, iar Iordache chiar a declarat ședința suspendată la ora 11.30.

Vicepreședintele liberal al Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, a preluat conducerea Camerei, dar nu din fotoliul oficial, din care Iordache refuza să plece, deși suspendase ședința. Pirtea a supus la vot cele două propuneri, care au fost votate. De la ședință au lipsit zeci de parlamentari de la PSD, deși au fost mobilizați la prima oră să se prezinte la ședință.

update 1: Social democrații susțin că procedura nu a fost legală. Lia Olguța Vasilescu susține că, în timpul ședinței, un parlamentar liberal i-a întins un telefon lui Florin Iordache, spuându-i să vorbească cu președintele Iohannis, dar că acesta a refuzat. Vasilescu a precizat că știe asta de la Iordache.

Revenim cu detalii.

Vizualizări: 3,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: