Dragnea, șef de grup infracțional. A avut zeci de susținători la DNA!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală de DNA într-un nou dosar. Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman, alături de alți funcționari din instituție. Dragnea a fost citat luni la DNA, unde a fost așteptat de circa 40 de susținători din partid.

Scopul grupului infracțional era acordarea de lucrări către firma TelDrum. Dosarul a fost constituit în 2016, în baza unei sesizări a Oficiului european antifraudă. Grupul infracțional activează însă de 16 ani, susține DNA, timp în care au fost obținute contracte publice în mod fraudulos.

Grupul infracțional organizat a fost constituit inițial de către: Liviu Nicolae Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman; Fișcuci Marian, apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și care a acționat și ca un interpus al lui Liviu Nicolae Dragnea în administrarea societății comerciale; Mugur Bățăuș și Victor Piperea, funcționari în cadrul Consiliului Județean Teleorman care au participat inițial la privatizarea Tel Drum SA iar ulterior s-au ocupat de proiectele finanțate din fonduri publice și asigurarea cadrului necesar câștigării acestor proiecte de către Tel Drum SA; Neda Florea, la momentul inițial persoană cu funcție de conducere în Tel Drum SA care a facilitat privatizarea societății, iar ulterior acționar al societății Tel Drum SA.

Procurorii fac referire în dosar la modul în care a fost privatizată societatea TelDrum, la utilaje cumpărate de Consiliul Județean care au ajuns la TelDrum, la acordarea de lucrări fără licitație, la înființarea de firme interpuse, prin care banii să ajungă la cine trebuie, la caiete de sarcini care să favorizeze TelDrum.

DNA descrie câteva dintre contracte, fiecare cu prejudicii de milioane de euro, dar și modul în care banii ajungeau la Dragnea, la fosta soție sau la fiul acestuia. Parte din bani au ajuns la partidul din care Liviu Dragnea face parte.

Vizualizări: 1,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: