Primăria Alimpeşti, bună de plată pentru un drum

Peste 300 de mii de lei este suma pe care Primăria Alimpeşti trebuie să o plătească unui prestator de servicii. Este vorba despre o societate care a balastat acum câţiva ani un drum din comună şi care nu şi-a primit toţi banii pentru lucrările executate. Primăria se apără şi spune că alocarea sumelor a fost blocată de Curtea de Conturi care a stabilit că lucrările nu au fost efectuate cum trebuie.

SC Capitrans SRL a obţinut o ordonanţă de plată prin care obligă Primăria Alimpeşti să-i achite 312.688,808 lei, pentru serviciile prestate. Procesul are legătură cu balastarea unor drumuri deteriorate în urma unor calamităţi pentru care Primăria Alimpeşti a obţinut finanţare pe situaţii de urgenţă, în 2014. În urma unui control al Curţii de Conturi, inspectorii au constatat că unele lucrări nu au fost realizate sau nu s-au făcut conform cu proiectul, iar cheltuielile au crescut artificial. Asta în condiţiile în care primăria recepţionase lucrarea fără obiecţiuni!

Camera de Conturi Gorj, printr-o decizie din aprilie 2016, i-a trasat Primăriei Alimpeşti sarcina să recupereze de la SC Capitrans SRL circa 94 mii lei, adică prejudiciul constatat. Zis şi făcut. Primăria a dat în judecată prestatorul de servicii, dar a pierdut procesul.

„În 2014 s-au dat nişte bani pe situaţii de urgenţă. Peste 300 de mii de lei este toată valoarea din care s-a plătit mai mult de două treimi. A venit Curtea de Conturi şi s-au sistat plăţile. Noi mai avem de plătit undeva la 47 mii lei”, a declarat Dan Floarea, primarul comunei Alimpeşti.

Autorităţile locale spun că vor ataca soluţia dată de magistraţii din Novaci în acest proces. „Constructorul, prin cererea adresată instanţei, a solicitat doar diferenţa aceasta de 47.700 lei. Presupun că s-a strecurat o eroare materială şi a fost înscrisă suma totală din factură”, a precizat secretarul Primăriei Alimpeşti, Gabriel Tomulescu.

Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: