Patru ani de la încătușarea lui Condescu și Temelescu. Dosarul, plimbat de la Olt la Craiova!

Au trecut patru ani de când fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu, și fostul vicepreședinte Viorel Temelescu, au fost reținuți și încătușați pentru 24 de ore într-o anchetă în care au fost acuzați că au furat milioane de lei din vistieria clubului gorjean. La vremea respectivă, în 13 noiembrie 2013, cei doi foști șefi ai Pandurilor au scăpat de cătușe pentru că judecătorii nu au descoperit probe la dosar pentru a putea emite mandate de arestare preventivă pe numele lor, așa cum dorea procurorul de caz, Emil Moța. Ulterior, cei doi au fost trimiși în judecată și, anul acesta, Tribunalul Olt, i-a achitat pentru o parte din acuzații, evident, din lipsă de probe. Recent, procurorii gorjeni au dispus închiderea unei alte anchete care îl viza pe Condescu tot din lipsă de probe.

Pentru Condescu problemele în instanță nu s-au terminat pentru că procesul de la Tribunalul Olt s-a mutat la Curtea de Apel Craiova. Procurorii nu au fost de acord cu achitarea acestuia pentru infracțiunile de delapidare și spălare de bani, el primind o condamnare cu suspendare doar pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată pentru folosirea unor contracte de cesiune de creanță pe care anchetatorii le consideră falsificate, deși nu există un prejudiciu creat de presupusele falsuri.

Procesul a avut un termen vinerea trecută la Curtea de Apel Craiova, dar a fost amânat pentru sfârșitul lunii ianuarie. Tocmai pe 26 ianuarie ar urma să fie reluată judecata pentru cei doi șefi de la Pandurii, chiar în ziua în care Nicolae Ceaușescu ar fi urmat să împlinească 100 de ani dacă ar mai fi fost în viață. Amânarea de vineri a fost generată de faptul că avocatul lui Temelescu nu a reușit să ajungă la instanță pentru a-și reprezenta clientul, absența lui fiind sancționată de judecători cu o amendă de 3.000 de lei.

Vizualizări: 732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: