Drept la replică al CE Oltenia

Ca urmare a articolelor aparute in presa locala cu referire la comisionul incasat de un executor judecatoresc angajat de CE Oltenia in vederea recuperarii creantelor de la SC TERMO CRAIOVA SA, pentru corecta informare a opiniei publice, facem urmatoarele precizari:

La sfarsitul anului 2013 si pe parcursul anului 2014 au fost puse in executare 3 titluri executorii a caror valoare totala a fost de 271 milioane lei, din care a fost recuperata, prin intermediul executorului judecatoresc, suma de 43,4 milioane lei (pana la data deschiderii procedurii de insolventa a TERMO CRAIOVA).

Referitor la onorariul executorului judecatoresc, CE Oltenia nu a avansat cheltuieli privind executarea, onorariul urmand a fi retinut din averea debitorului, conform art.863 din Codul de Procedura Civila care prevede ca, in situatia in care creditorul nu achita onorariul executorului, acesta isi retine mai intai cheltuielile de executare, urmand ca apoi toate incasarile sa fie virate creditorului.

Mentionam ca onorariul stabilit de catre executor a respectat prevederile Ordinului ministrului justitiei nr. 2561/2012 si a fost perceput pentru toate cele 3 dosare de executare. Din valoarea onorariului, cca 50-60% reprezinta obligatii de stat care au fost achitate de catre executor.

DEPARTAMENTUL JURIDIC AL CE OLTENIA

ARTICOLUL AICI:

http://www.pandurul.ro/Investigatii/2015-06-02/Executor+milionar+in+euro%2C+dintr-un+contract+cu+CE+Oltenia

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: