Piure de cartofi, fără unt și fără lapte

Poţi să prepari rapid un piure delicios și cremos, pentru care să nu foloseşti clasicul lapte şi nici unt. Va rezulta un piure cremos, pufos şi totodată delicios.

Pentru reteta de post înlocuiţi în piureul clasic untul cu margarină iar laptele cu lapte de soia sau de orez.

Ingrediente: cartofi, lapte vegetal de soia, usturoi

Mod de preparare:  Fierbe cartofii în lapte vegetal (soia/orez), apoi scoate-i şi zdrobeste-i, dar cât sa rămână o consistenţă pufoasă (nu gelatinoasă). Adaugă câţiva căţei de usturoi pisat şi amestecă.

Este unul din cele mai rapide şi gustoase preparate, perfect pentru o cină rapidă gătită în casă. Totuşi, dacă nu vrei să dai greş la un fel de mâncare atât de banal, trebuie să ţii cont de nişte trucuri.

Iată 5 greşeli pe care să nu le faci atunci când prepari piure de cartofi:

1. Nu speli cartofii înainte: Chiar dacă nu-i gătesti cu tot cu coajă, ideal este să-i speli înainte într-o oală cu apă rece. Abia apoi să-i cureţi şi să-i pui la fiert.

2. Nu sărezi apa: Ca şi pastele, cartofii absorb apa şi sarea. Dacă vrei să le dai un gust delicios, este cel mai bun moment în care să-i sărezi.

3. Fierbi greşit cartofii: Dacă arunci cartofi tăiaţi cubuleţe în apa care fierbe, rişti ca aceştia să se facă la suprafaţă şi să rămână cruzi în interior. Cel mai bine este să-i pui la fiert în apă rece. Apoi, cel mai bine este să-i fierbi la foc mic, astfel încât să se facă uniform.

4. Folosesti margarina topită: Margarina trebuie adăugată direct în piure, astfel încât să se topească direct în compoziţie.

5. Foloseşti lapte rece (de soia) din frigider: Spre deosebire de margarină, laptele trebuie să fie călduţ atunci când îl adaugi în piure pentru că, în caz contrar, răceşte cartofii. Iar aceştia sunt gustoşi doar când sunt proaspeţi şi fierbinţi.

Vizualizări: 6,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: