Gogoși cu mere

Gogoşile sunt un deliciu uşor de realizat şi pot fi simple, dar şi umplute. Merele pot fi una dintre cele mai accesibile umpluturi, iar gustul dulce-acru al mărului completează perfect aluatul pufos.

Pentru a pregăti merele pentru umplutură trebuie date printr-o răzătoare, pe partea cu găuri mari. De asemenea, puteți adăuga și puțină scorțișoară sau vanilie.

Ingrediente: 200 ml de lapte, 200 ml de apă, 100 grame de unt, 50 ml ulei de floarea-soarelui, 1 ou, 1 linguriță de sare, zahăr după gust, 11 grame drojdie, 1 kg făină de grâu.

Mod de preparare: Cerneți făina și amestecați-o cu drojdie. Combinați apa caldă, oul, sarea și, dacă doriți, zahărul. Amestecați ușor apoi turnați amestecul în făină.

Se adaugă laptele încălzit și untul topit și răcit ușor, la temperatura camerei. Se amestecă ușor, adăugând treptat 50 ml ulei de floarea-soarelui.

Formați o minge din aluat și lăsați-l să crească puțin în volum. Apoi frământați ușor și lăsați-l până când își dublează volumul.

Împărțiți aluatul în bucăți (ca și cum ați face pateuri) și întindeți fiecare bucată într-un cerc mic – în mijloc veți pune mere, presărate cu zahăr, scorțișoară sau vanilie. Se acoperă cu altă bucățică de aluat.

Prăjiți gogoșile într-o cratiță adâncă, în ulei încins. Se prăjesc la foc mediu până când se rumenesc, apoi se întorc și se prăjesc pe partea opusă. Se scot cu o lingură și se pun pe o farfurie, pe prosoape de hârtie.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: