Roşia de Amaradia: Ruină transformată în club al vârstnicilor

Pensionarii din Roşia de Amaradia vor avea în curând un loc în care să se întâlnească şi să socializeze. Administraţia locală vrea să transforme o clădire aflată în paragină într-un club pentru vârstnici, pe bani europeni.

Clubul ar urma să fie realizat într-o clădire cumpărată acum circa un an de Primăria Roşia de Amaradia, cu suma de 4.000 de lei. Imobilul se află într-un stadiu avansat de degradare, iar autorităţile s-au gândit să-i dea o utilitate. Au găsit şi o portiţă de finanţare, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Gilort, din care face parte şi Roşia de Amaradia, însă finanţare se acordă doar pentru proiecte sociale. „Ar fi primul club de acest gen din localitate. Suntem în perioada de depunere a proiectelor pe o componentă socială. Fiecare primărie, membră în GAL, are la dispoziţie 80.000 de euro să depună un proiect. Eu mi-am ales ca proiect să înfiinţez un club al vârstnicilor şi pensionarilor. Vom reabilita o clădire veche, o vom dota şi astfel îi dăm funcţionalitate clubului vârstnicilor”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Clubul va fi înfiinţat în satul Roşia de Amaradia, în zona primăriei. În clădirea respectivă a funcţionat o brutărie a Federalcoop. Societatea a intrat în lichidare, iar primăria a cumpărat imobilul de la lichidator. „Pe lângă clubul vârstnicilor o să institui şi un serviciu de sănătate. Asistenţii medicali comunitari de la primărie vor avea zilnic program şi vor consulta pensionarii, le va verifica starea de sănătate. Încercăm să le creăm şi lor un mediu de viaţă unde să mai uite de greutăţi”, a mai spus primarul din Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: