Motru: Lucrări pe ultima sută de metri la groapa de gunoi

Lucrările la groapa de gunoi de la Motru au intrat în linie dreaptă. Până la sfârșitul lunii viitoare, aceasta trebuie să fie acoperită cu pământ, pentru ca România să nu aibă de suferit în fața Comisiei Europene. La Novaci, unde a fost o altă groapă de gunoi, problema a fost deja rezolvată de două luni.

Județul Gorj stă bine la acest capitol față de altele din țară. Singura groapă de gunoi care nu a fost închisă este la Motru, însă reprezentanții instituțiilor responsabile pentru protecția mediului sunt cu ochii pe autorități și fac verificări periodice. „Groapa de gunoi se află pe o procedură de infrigement. Mergem acolo săptămânal și încercăm să facem lucrurile să meargă mai rapid. În două luni se va rezolva totul”, a afirmat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, a anunțat că Primăria Motru se va încadra în termenul stabilit. Până la sfârșitul lunii viitoare, groapa de gunoi ar trebui să fie acoperită cu pământ: „Groapa de la Motru este singura din județ. Cea din Novaci s-a închis în iulie. Există toate documentele necesare care atestă acest lucru. La Motru, lucrările sunt pe ultima sută de metri. Contractul de execuție a fost semnat pe 90 de zile. Termenul pe care l-am estimat pentru finalizare este 31 octombrie. Răspunsul României către Comisia Europeană se duce în această lună. Lucrările sunt aproape 60% efectuate”.

Vizualizări: 608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: