Necalificaţii susţin concurs pentru a preda în învăţământ

Şansă pentru cei care nu au putut ocupa un post în învăţământ şi vor să-şi încerce acum norocul la suplinire. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj anunţă concurs judeţean de ocupare a posturilor vacante şi rezervate din învăţământul preuniversitar.

Peste o sută de gorjeni îşi încearcă miercuri norocul la concursul judeţean de ocupare a posturilor vacante sau rezervate din învăţământ. Este vorba de o testare atât a profesorilor calificaţi, cât şi a celor care vor să predea din postura de necalificaţi, condiţiile fiind în mare aceleaşi.

Potrivit ISJ Gorj, necalificaţii trebuie să aibă modul pedagogic pentru a putea preda în învăţământ şi în funcţie de nota obţinută sunt apoi repartizaţi pe posturile rămase neocupate. „Necalificaţii dau o testare de trei ore şi un interviu şi în baza notelor obţinute sunt repartizaţi apoi pe posturile rămase neocupate, iar cei care sunt calificaţi, condiţia de bază este să aibă inspecţie la clasă în vară la examenul de titularizare sau la Definitivat şi dau probă scrisă de patru ore”, a spus Marius Staicu, inspector şcolar în cadrul ISJ Gorj.

Anul acesta s-au înscris pentru susţinerea concursului 178 de gorjeni, însă numai 133 vor susţine testările. „Sunt 178 de înscrişi, numai că 45 au fost declaraţi respinşi pentru că nu întruneau condiţiile, respectiv acea condiţie de care ziceam şi anume să aibă notă la o inspecţie la clasă pentru examenul de Titularizare din vară sau la Definitivat”, a mai spus Marius Staicu. Concursul are loc miercuri, 6 septembrie, de la ora 8.00, la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: