Drum judeţean, plin de gropi. Primar: Îl reabilităm!

Drumul judeţean care leagă comuna Leleşti de Runcu s-a umplut de gropi. Şoseaua va intra în această vară într-un amplu program de reabilitare, cu bani guvernamentali. Până atunci, autorităţile locale din Leleşti spun că vor plomba şoseaua.  

O mulţime de gropi s-au creat iarna aceasta pe drumul judeţean DJ672 D care leagă Leleşti de comuna Runcu. Gropile sunt atât de dese încât şoferii trebuie să facă slalom printre ele pentru a nu-şi distruge maşinile. Şoseaua a fost preluată în administrare de la Consiliul Judeţean de către Primăria Leleşti şi urmează să fie reabilitată anul acesta. Administraţia locală a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru a realiza investiţia. „Am reuşit să obţinem finanţarea şi suntem în procedură de achiziţie. Am obţinut o finanţare de 6,5 milioane lei, cu o cofinanţare de 300 mii lei din partea comunei Leleşti. Sperăm ca din aceşti bani să facem un drum de calitate. Pentru moment, înainte de Paşti, o să facem o reparaţie cât de cât bună, dar nu la standardele la care ar trebui. Din vară vor începe lucrările de reabilitare la acest drum”, a declarat Laurenţiu Turcilă, primarul comunei Leleşti.    

Procedurile de licitaţie a lucrărilor sunt în desfăşurare, iar în câteva săptămâni se va cunoaşte şi executantul lor.

Conform proiectului, investiţia va trebui finalizată în termen de 24 de luni, însă autorităţile locale speră ca lucrările să se încheie mult mai repede, în cursul anului 2019. Şoseaua va fi reabilitată pe circa cinci kilometri. Investiţia prevede turnarea unui nou covor asfaltic, dar şi realizarea de rigole, căi de acces la gospodării şi podeţe. „Pentru cetăţenii comunei Leleşti este ultimul lucru de care mai aveau nevoie. În rest, au absolut toate utilităţile”, a explicat primarul comunei Leleşti.     

Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: