Interzis maşinilor! Trafic diminuat pe Axa Brâncuşi

Municipalitatea pregăteşte documentaţia pentru a da startul lucrărilor pe Axa Brâncuşi. Licitaţia va avea loc în luna mai şi imediat ar putea fi deschise şi primele şantiere pentru modernizarea Căii Eroilor. În primă fază se va reabilita tronsonul cuprins între strada Popa Şapcă şi Biserica Sfinţii Apostoli.

Autorităţile locale poartă discuţii, în această perioadă, cu operatorii de utilităţi care sunt nevoiţi să devieze anumite reţele. De pe traseu vor dispărea, în primă fază, toţi stâlpii, cablurile de electricitate urmând să fie trecute în subteran. „Ne propunem ca undeva la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, să iniţiem procedura pentru achiziţie. Proiectul este finalizat, dar facem o serie de demersuri de pregătire a licitaţiei. Am transmis către Distrigaz intenţiile noastre şi au înţeles toţi operatorii dacă va fi nevoie de devierea anumitor reţele pentru o perioadă de timp. Toate aceste lucrări vor fi făcute în corelare cu toţi operatorii de utilităţi. Sunt necesare o serie de corelări în perioada în care noi vom desfăşura lucrările. Au fost introduse cabluri în subteran până la biserică. Partea de devieri electrice şi înlocuirea stâlpilor se va face până la calea ferată. Se va opri şi circulaţia în perioada lucrărilor”, a explicat Raul Chiriac, directorul de investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Reguli noi pentru maşini

Prima etapă a proiectului cuprinde tronsonul între strada Popa Şapcă –Geneva - Parcul Energeticienilor - Parcul Şcolii-strada Mărăşeşti. Aici se vor aplica garduri metalice, corpuri de iluminat stradal şi ambiental şi se va reface infrastructura pietonală şi carosabilul. Autorităţile încearcă să diminueze pe cât posibil traficul rutier din această zonă. „Sunt adoptate măsurile care să conducă, pe anumite porţiuni, la 100% acces pietonal, iar pe alte porţiuni la diminuarea accesului auto şi încurajarea accesului pietonal. Rezidenţii vor avea acces pe axă. De la Grădina Publică până la intersecţia cu strada Geneva se va elimina traficul auto, pentru că va fi un pasaj subteran. Numai maşinile de intervenţie vor avea acces pe această zonă”, a mai subliniat Chiriac.

FINANŢARE

Peste trei milioane de lei este suma cu care Primăria Târgu Jiu va contribui la proiectul de modernizare a Ansamblului Monumental Calea Eroilor. Circa un milion de lei se va acorda în 2017, iar diferenţa până în anul 2020.  Alte 40 de milioane de euro vor veni de la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă înfrumuseţarea zonei, proiectul cuprinde şi o serie de parcări supra şi subterane, dar şi pasaje sub pământ.

Vizualizări: 1,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: