Drum judeţean rupt, şoferii ocolesc prin carieră

Situaţie fără precedent în comuna gorjeană Roşia de Amaradia. Drumul judeţean ce face legătura între Alimpeşti şi Craiova este rupt în două locuri din cauza alunecărilor de teren. Cea de-a doua alunecare de teren s-a produs vineri, la nici un kilometru distanţă de prima alunecare de teren şi afectează drumul pe o lungime de 30 de metri. În ambele locuri se circulă pe o singură bandă, însă primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că cea de-a doua surpare nu permite nici măcar amplasarea parapeţilor de protecţie.

Drumul Judeţean 675C, care traversează comuna Roşia de Amaradia, a fost afectat vineri de o nouă alunecare de teren. La nici un kilometru de prima alunecare de teren, drumul a luat-o la vale rămânând şi aici o singură bandă de mers. ”A apărut o alunecare nouă la un kilometru de zona deja afectată, acum sunt două zone pe acest drum judeţean unde se circulă cu restricţie, pe un singur sens. Situaţia este alarmantă pentru că cea de-a doua alunecare este şi mai dificilă, nu este loc nici măcar pentru amplasarea parapeţilor de protecţie. A venit comisia judeţeană pentru situaţii de urgenţă de dimineaţă, a constatat ce-a dea doua alunecare şi ne gândim acum la o rută ocolitoare prin perimetrul minier”, a declarat primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Primarul spune că singura variantă de ocolire este un fost drum minier pe care îl folosea unitatea când era funcţională cariera din zonă. Problema este că proprietarii acestor terenuri, localnici, nu vor să permită acest lucru pe motiv că sunt în negocieri cu CEO. ”Cetăţenii nu vor să ne lase să trecem pe acolo până nu negociază cu cei de la Complexul Energetic Oltenia. Sper ca oamenii să înţeleagă, pentru că, altfel, microbuzul şcolar care aduce elevii din satele Stejaru şi Seciuri la liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia ar însemna să ocolească 20 de kilometri şi ar perturba cursurile de dimineaţă”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Drumul străbate localitatea Roşia de Amaradia pe o lungime de 12 kilometri. Prima alunecare de teren a apărut în urmă cu câţiva ani şi a afectat drumul judeţean pe o lungime de 40 de metri. De atunci autorităţile judeţene nu au luat nicio măsură pentru consolidarea drumului, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, declarând în repetate rânduri că nu-şi permite să îngroape bani acolo. Primarul Liviu Cotojman a declarat vineri că dacă autorităţile ar veni cu un proiect responsabil, zona ar putea fi consolidată şi ar putea fi eliminate efectele alunecărilor de teren.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: