Centrul de informare turistică de la Câlnic, aproape de inaugurare

Centrul de informare turistică de la Câlnic va fi inaugurat până la sfârşitul lunii martie. Asta întrucât autorităţile locale au găsit soluţii pentru angajarea a două persoane specializate în turism. În momentul de faţă, se lucrează la materiale de promovare turistică. Atât locuitorii comunei, cât şi turiştii aflaţi în tranzit pot obţine informaţii despre obiectivele turistice din comună, dar şi din întreg judeţul.

Inaugurarea Centrului de informare turistică de la Câlnic se va face imediat ce vor fi primite materiale de promovare, pliantele comandate de autorităţile locale. „Materialele de promovare vor conţine informaţii despre obiectivele de pe raza comunei, despre zonele turistice ale Gorjului şi nu în ultimul rând despre locurile turistice din România. La nivelul comunei noastre avem trei obiective care sunt incluse în circuitul monumentelor istorice. Este vorba despre: biserica din lemn de la Pieptani, troiţa din lemn şi crucea din piatră, ambele din Câlnic”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic. Centrul de informare turistică a fost finalizat în urmă cu aproximativ doi ani, însă nu a putut deveni funcţional din cauză că posturile erau blocate. „Funcţionarea centrului de informare turistică a fost condiţionată de angajarea a două persoane cu specializare în turism. S-au făcut toate demersurile pentru a putea fi angajaţi doi agenţi de turism, iar centrul va inaugurat în perioada imediat următoare, la inaugurare urmând să participe şi reprezentanţi de la SAPARD Craiova pentru că acest centru a fost realizat pe fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 200.000 de euro”, a mai precizat primarul Vulpe. Centrul de Informare Turistică este dotat cu mobilier şi aparatură electronică de ultimă generaţie, iar odată cu inaugurarea sa va funcţiona şi un site propriu de promovare. De asemenea, se vor analiza propunerile venite din partea agenţilor publici şi economici de asociere cu Primăria comunei Câlnic în vederea creşterii gradului de exploatare a resurselor turistice şi zonale.

În atenţia primăriei se află şi investiţiile pentru restaurarea atracţiilor turistice cu grad ridicat de importanţă. Centrul de Informare Turistică va fi deschis zilnic, între orele 8.00-16.00.   

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: