Hanu: Lucrările la centrul social vor fi gata anul acesta

Centrul de asistenţă pentru persoanele aflate în dificultate ce se realizează în municipiul Motru va fi amenajat corespunzător până la finalul acestui an, spun autorităţile locale. Lucrările de recondiţionare a blocului în care se realizează acest centru au fost demarate încă de luna trecută. Aici vor beneficia de servicii sociale câteva sute de copii şi adulţi de pe raza localităţii începând de anul viitor.

Lucrările pentru punerea la punct a centrului social ce se realizează la Motru au intrat în linie dreaptă, anunţă administraţia publică locală. Proiectul este finanţat în proporţie de 98% din fonduri europene. Astfel, săptămâna aceasta reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au efectuat un control pentru a verifica modul în care sunt executate lucrările. Primarul Dorin Hanu spune că aceştia s-au arătat încântaţi de ce s-a realizat până acum. “Se lucrează intens. A venit miercuri şi controlul de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, au verificat stadiul lucrărilor, dacă se respectă proiectul. Au fost mulţumiţi şi au plecat. Centrul va fi definitivat până la sfârşitul anului. S-au schimbat ferestrele, au fost puse ferestre termopan. Este un bloc social. La etajul 1 vor fi cabinete de psihologie, asistenţă socială, în care toţi cei care au probleme deosebite, este vorba de copii, femei, oameni ai străzii, vor fi primiţi aici, vor fi verificaţi, supuşi controlului medical şi cazaţi în apartamentele pe care le avem puse la dispoziţie la etajele superioare”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.    

În cadrul centrului vor beneficia de servicii sociale un număr minim de 177 de persoane, atât copii, cât şi adulţi. Rolul centrului de asistenţă este de a găzdui în regim de urgenţă persoanele care din diferite motive rămân fără locuinţă sau sunt victime ale violenţei familiale, dar va fi folosit şi ca adăpost de noapte.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: