Descinderi DIICOT la Motru, urmate de reţineri

Primele zile de muncă din acest an i-au găsit pe procurorii DIICOT Gorj la muncă, aceștia efectuând deja primele descinderi în zona Motru, descinderi în urma cărora cinci persoane au și fost ridicate pentru a fi aduse la audieri.

Patru dintre suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, ieri după amiază persoanele respective fiind prezentate la Tribunal cu propunerea de arestare preventivă. Alin Ion Ivan, Elena Motorga, Mădălina Ioana Marinescu și Dumitru Bodislav au avut „onoarea” de a fi primii gorjeni din 2015 puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori.

La fel ca și alți gorjeni care în 2014 au sfârșit prin a ajunge în spatele gratiilor, și aceștia au ajuns să poarte cătușe la mâini după ce și-au format o rețea care să racoleze minore provenite din familii dezorganizate și care erau duse în Austria cu promisiunea găsirii unui loc de muncă, fetele sfârșind acolo prin a ajunge în bordeluri în care erau obligate să se prostitueze. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul  2012, membrii grupării au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop identificarea, în zona de sud-vest  a judeţului Gorj, a unor tinere, inclusiv minore,  cu probleme familiale (familii dezorganizate, copii minori în întreţinere sau care aveau pregătire precară), pe care, sub pretextul că le oferă un loc de muncă, le transportau pe teritoriul Austriei - Viena, unde erau obligate să practice  prostituţia. În acest sens, în prealabil, o parte din membrii grupării se ocupau de găsirea unor locaţii în Viena, în cartiere unde se putea practica prostituţia în timp ce alţi membri ai grupării organizau activităţile de racolare a tinerelor pentru a fi transportate în Austria în scopul exploatării sexuale. Sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie erau însuşite de către suspecţi şi folosite pentru achiziţionarea unor autoturisme şi imobile”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii au fost ajutați în ancheta respectivă de ofițeri de poliție judiciară ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și IPJ Gorj, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: