Drumul Rovinari – Bumbeşti Jiu, licitat de patru ori mai scump

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea tronsonului de drum Rovinari – Bumbeşti Jiu, lucrarea fiind estimată la 77 de milioane de euro. Drumul este în lucru de ani buni, fiind licitat iniţial la 20 de milioane de euro. Firma maghiară care a câştigat atunci licitaţia a luat avansul şi a plecat. Între timp, mai multe firme abonate la banul public a făcut plombări de drum, de alte sute de mii de euro.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va desemna firma sau firmele care vor reabilita DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, în data de 30 august, în urma unei licitaţii electronice. De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Reabilitare DN 66 Filiaşi-Petroşani”. Potrivit acesteia, valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 348.744.000 lei (circa 77 de milioane de euro), iar finanţarea se va realiza de la bugetul de stat şi Banca Europeană de Investiţii.

“Nu putem aprecia dacă vor începe sau nu lucrările de reabilitare a DN 66 până la sfârşitul anului. Aşteptăm licitaţia de pe data de 30 august pentru a vedea cum vor decurge lucrurile. În momentul de faţă, pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti se efectuează lucrări de reparaţii, până în prezent fiind plombată o suprafaţă de 25% de gropi”, a declarat Ion Dina, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Lucrările de reabilitare a drumului spre Sadu sunt scoase la licitaţie pentru a doua oară, după ce a fost reziliat contractul de peste 20 de milioane de euro încheiat cu firma VEGYEPSZER ZRT Budapesta. Deşi nu au realizat decât 5% din lucrare, ungurii au încasat bani frumoşi de statul român. De această dată firma sau firmele care vor câştiga licitaţia vor trebui să finalizeze lucrarea în 42 de luni.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: