Drumul spre Herculane, jumătate bun, jumătate „ca spre Sadu”

Gorjenii care la sfârşitul acestei săptămâni vor decide să petreacă sărbătorile de Crăciun la Băile Herculane trebuie să aibă echipate maşinile ca pentru drumuri de iarnă dacă merg pe şoseaua ce trece prin Baia de Aramă.

Aici o porţiune importantă din carosabil este acoperită deja cu zăpadă, drumarii gorjeni care administrează jumătate din şoseaua respectivă împrăştiind ieri dimineaţă sare şi nisip pentru a preveni eventuale accidente nedorite. Drumul administrat de drumarii gorjeni este şi cel care se prezintă în condiţii bune, fiind reabilitat vara trecută. Cealaltă jumătate este administrată de drumarii din Caraş Severin, aici carosabilul fiind similar cu cel de pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu.

Gropile sunt la tot pasul, iar şoferii trebuie să facă adevărate slalomuri, nimeni neştiind când se vor găsi bani şi pentru modernizarea acesteia. Deputatul Dan Morega spune că el a cerut bani şi pentru tronsonul respectiv, deşi nu este nici măcar în judeţul pe care îl reprezintă în Parlament, el fiind convins că într-un an-doi problema poate fi rezolvată în avantajul şoferilor care circulă pe acolo, mulţi dintre ei având maşini înmatriculate în Gorj. „Ce a depins de mine, respectiv de porţiunea administrată de Drumurile Naţionale de La Gorj s-a rezolvat vara aceasta. Drumul este într-o stare foarte bună. Porţiunea nemodernizată, care nu mai ţine de Gorj, recunosc şi eu că se prezintă deplorabil, dar voi continua să fac demersuri în continuare pentru a găsi bani şi pentru acest tronson”, spune deputatul.

Gorjenii care vor totuşi să ajungă la Herculane pot să facă deplasarea pe ruta Drobeta Turnu Severin – Orşova, drumul fiind cu zeci de kilometri mai lung. Distanţa este însă scurtată de centura ocolitoare a Severinului, singura porţiune cu gropi până la Herculane fiind cea de pe dealul din apropierea termocentralei Halânga, unde alunecările de teren au transformat şoseaua în drum de tractoare pe o porţiune de câţiva kilometri.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: