Drumuri din Mătăsari, asfaltate pentru prima dată

Mai multe drumuri şi uliţe de interes major pentru cetăţenii comunei Mătăsari vor fi asfaltate pentru prima dată. Primăria a alocat sumele necesare pentru efectuarea acestor lucrări, urmând ca în cel mult 3 luni localnicii să circule în mai bune condiţii. Pe lângă lucrările la carosabil vor realizate şi şanţuri pentru preluarea apelor pluviale.

Primăria Mătăsari a contractat o firmă specializată pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a mai multor şosele din comună, în urma unei licitaţii. Este vorba de Strada Dealului, Uliţa „La Ovidiu”, Uliţa „La Băzăvan” şi Uliţa „La Purcelani” şi DS29- Uliţa Cimitirului. Aceste tronsoane de drum nu au fost niciodată asfaltate, ci doar pietruite. Acum, autorităţile locale din Mătăsari au găsit resursele necesare pentru efectuarea lucrărilor de modernizare în aşa fel încât să crească confortul cetăţenilor din zonă. „Asfaltăm cinci uliţe din comună. Lucrările au început de circa o săptămână. Vom turna asfalt, vom realiza şanţuri şi rigole pe fiecare. Lucrările trebuie executate în trei luni, dar noi suntem de părere că vor fi finalizate luna viitoare. Pentru aceste investiţii am alocat suma de 50.000-60.000 lei. Aceste drumuri sunt pe partea cu versanţii, acolo am avut probleme cu alunecările de teren”, a declarat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari. 

Localnicii au aplaudat iniţiativa autorităţilor locale. „E bine, nu a fost niciodată asfaltat aici. Înainte pe aici era foc. Era nămol, nu puteam să merg. Eu am 83 de ani şi îmi era foarte greu. Acum e bine. E primar bun, ne ajută cu toate”, a spus Maria Gârjoabă, o localnică.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: