Cum au reuşit liceenii din Rovinari să obţină bani pentru dotarea liceului

Au făcut cercetări, au studiat, au întocmit un proiect cu care au participat la o competiţie naţională pe teme de sustenabilitate şi au reuşit să obţină o sumă substanţială pentru dotarea laboratorului de chimie. Este vorba de câţiva elevi ai Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari, care au reuşit să ocupe locul al III-lea la un concurs naţional, performanţă pentru care au fost răsplătiţi de organizatori.

Maria Alexandra Croitoru, Maria Elena Verdeși, Andreea Raluca Dumitraș, Dănuţ George Frunză, Andrei Daniel Demeter, Roxana Chesnoiu şi Grigore Guran, elevi de clasa a IX-a şi a XI-a de la Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari, au conlucrat la un proiect cu care au participat la un concurs naţional intitulat "Eroii viitorului", organizat de firma de chimicale BASF România. La faza pe ţară, care s-a desfăşurat la Politehnica din Bucureşti, au reuşit să obţină locul al III-lea.

cercetare_eleve_rov

Elevii din Rovinari au intrat în acest concurs cu un proiect prin care şi-au propus să reducă cu cel puţin 10% cantitatea de deşeuri de la liceul în care studiază. Proiectul a primit un punctaj în baza voturilor obţinute la proiect pe internet, însă cel mai mare punctaj a fost obţinut de elevele care au susţinut proiectul în faţa juriului format din profesori universitari, în data de 16 iulie. "Din judeţul Gorj au mai participat şi alte licee, dar elevii noştri au reuşit să se claseze pe primele poziţii. În afară de cercetarea ştiinţifică, am făcut activităţi educaţionale, adică am colectat PET-uri, doze şi alte deşeuri, am făcut un festival de modă la care hainele erau din materiale recuperate, am făcut vizite de documentare şi de studiu la staţia meteo, la Apele Române, la staţia hidrometrică Rovinari, deci ne-am documentat serios. Fiecare membru al echipei a fost premiat cu câte un aparat foto şi au mai primit şi un voucher de 600 de euro pentru dotarea laboratorului de chimie al liceului", a declarat Oana Stamatoiu, profesor de chimie-fizică la Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari, coordonatorul elevilor.

Conform profesorului Oana Stamatoiu, mare parte din tinerii participanţi la acest concurs vor să urmeze în viitor Facultatea de Chimie.

eleva_rov_concurs_nat

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: