O furtună a făcut pagube la nivelul comunei Bolboşi

Mai multe drumuri, case, dar şi culturi au fost afectate după furtuna ce s-a abătut luni seară asupra comunei Bolboşi. Salariaţii primăriei au fost puşi la treabă de autorităţi şi încearcă să repare cât mai repede ce se mai poate.

O furtună puternică s-a abătut luni seară asupra comunei Bolboşi, după aproape 2 luni în care la nivelul zonei nu a căzut un strop de apă. Vijelia a luat ţiglele de pe 6 case din satele Bolboasa şi Miclosu, apa a măturat mai multe drumuri, iar culturile de porumb şi legumele din grădinile oamenilor au fost culcate la pământ de ploaia care s-a năpustit cu putere asupra comunei. Mai mulţi copaci au fost doborâţi peste firele de curent, unul a fost doborât de vijelie chiar la şcoala din satul Bolboasa, drept pentru care câteva sate au rămas în beznă o noapte.

Autorităţile locale s-au mobilizat şi au încercat marţi să repare din pagubele produse de vijelie. Persoanele asistate social de primărie au fost trimise în satele Bolboşi, Bolboasa şi Miclosu pentru a pune cât la cât la punct drumurile. Respectivele tronsoane de drum erau pietruite, însă apa care a căzut în zonă a mutat piatra de pe carosabil direct în şanţuri. "Între orele 17.30-20.00 la nivelul comunei au avut loc precipitaţii abundente, furtună, fapt care a produs la ruperea mai multor copaci în special în zona satului Bolboasa, s-a rupt un tei la şcoală, a căzut pe reţeaua de curent, telefonie şi cablu. A rupt toate firele, satul rămas fără curent, am lucrat cu cei de la CEZ până la ora 3 dimineaţa. A rămas şi sistemul de alimentare cu apă decuplat. Şi la Ohaba am avut o întrerupere la iluminatul public şi am remediat problema, tot din cauza furtunii. Problema rămâne cu drumurile săteşti, în special în satul Miclosu, Bolboasa, Bălăceşti. Fiind ploaie torenţială, le-a spălat şi aproape că sunt impracticabile pe anumite zone", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă va face în această perioadă o evaluare a pagubelor produse de vijelie şi va solicita sprijin autorităţilor judeţene pentru recondiţionarea acestor drumuri. Localnicii ale căror case au fost afectate de vijelia de luni au fost ajutaţi de angajaţii primăriei să repare acoperişurile.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: