Deţinuţii din Târgu Jiu, la festivalul de folclor

11 deținuți din Penitenciarul Tg-Jiu au participat la Festivalul de folclor pentru persoanele private de libertate, ediția I-a, organizat la Muzeul Satului 'Dimitrie Gusti' București.

Evenimentul cultural a avut  loc în baza unei colaborări începute între Administrația Națională a Penitenciarelor și  Muzeul Satului' Dimitrie Gusti' încă din anul 2013 și s-a  derulat pe trei secțiuni: muzică populară, dansuri tradiționale românești și expoziție cu vânzare, cuprinzând obiecte confecționate de persoanele aflate în detenție.

Pentru secțiunile muzică populară și dansuri tradiționale românești, deținuții custodiați de Penitenciarul Tg-Jiu au fost pregătiți de specialiști ai Ansamblului Profesionist' Doina Gorjului' din Tg-Jiu. Penitenciarul Tg-Jiu înscrie acest eveniment în seria acțiunilor de sensibilizare a opiniei publice cu privire la importanța implicării în proiecte care vizează reintegrarea socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate.

La Festivalul de folclor pentru persoanele private de libertate au  participat, alături de unitatea noastră, alte 13 unități de detenție: Penitenciarul Baia Mare, Penitenciarul Botoșani, Penitenciarul Brăila, Penitenciarul București — Jilava, Penitenciarul București — Rahova, Penitenciarul Colibași, Penitenciarul Găești, Penitenciarul Poarta Albă, Penitenciarul Ploiești, Penitenciarul Târgșor, Penitenciarul Tulcea, Penitenciarul Slobozia și Centrul de Detenție Craiova, șase dintre acestea susținând momente artistice în cadrul manifestării.

Implicarea Penitenciarului Tg-Jiu s-a realizat pe toate cele trei secțiuni ale Festivalului, muzică populară, dansuri tradiționale românești și expoziție cu vânzare, cuprinzând obiecte confecționate de persoanele aflate în detenție, se arată într-un comunicat semnat de directorul Ion Popescu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: