Începe bâlciul la Dragoteşti. Mii de oameni aşteptaţi să petreacă!

Eveniment de amploare la Dragoteşti! Mii de oamenii sunt aşteptaţi la bâlciul anual ce se desfăşoară în Zăvoiul din localitate. Evenimentul va debuta cu un târg de animale ce se va desfăşura miercuri şi joi, urmând ca în data de 27 iulie să aibă loc festivalul "Cântecul Văilor", aflat anul acesta la cea de-a 45 ediţie, la care sunt aşteptaţi artişti din tot judeţul.

Săptămâna aceasta va fi una plină de distracţie şi voie bună la Dragoteşti. Până în data de 28 iulie va avea loc bâlciul care a devenit deja o tradiție. Cea mai aşteptată manifestare este însă Festivalul "Cântecul Văilor", organizat la nivel de comună de zeci de ani. În data de 27 iulie vor interpreta pentru cei prezenţi la manifestări artiştii Ansamblului "Maria Lătăreţu" al Şcoli Populare de Artă din Târgu Jiu şi ai formaţiei gazdă a Căminului Cultural Dragoteşti, reprezentată de ansamblul de fluieraşi şi dansuri. De asemenea, vor lua parte la manifestare ansamblul de fluieraşi şi băciţe de la Stăneşti. Mai sunt invitate formaţiile de dansuri de la Palatul Copiilor Motru şi din comuna Băleşti. Fiecare dintre participanții la acest festival va fi răsplătit de autorităţile locale cu diplome și trofee. "Festivalul se desfășoară în data de 27 iulie de la orele 11 în Zăvoiul din comuna Dragotești, unde se desfășoară şi bâlciul tradițional care are o vechime de peste 100 de ani. Vin oameni şi cu animale, bâlciul începe de fapt de pe 22 şi 23 iulie, va fi un târg de animale. Sunt aduse animale din toate zonele Gorjului, negustori şi din alte judeţe. Este un bâlci renumit. Bâlciul va ţine până în data de 28 iulie", a declarat profesorul Petre Păsărescu, directorul Căminului Cultural Dragoteşti.

Zilele acestea sunt aşteptaţi la bâlci şi agenţi economici cu fel de fel de produse. "Întotdeauna comercianţii vin de la Polovragi. După ce se termină acolo încep să vină. Vor fi şi anul acesta comercianți cu tiribombe, tobogane, terase cu mici și bere și alte produse. Mii de oameni vin anual la acest bâlci, chiar și din alte comune și județe. Bâlciul înainte se muta în funcție de localitatea de baștină a primarului care era la vremea respectivă. De câțiva ani însă îl organizăm în Zăvoi", a precizat directorul Căminului Cultural Dragotești.

Vizualizări: 1,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: