Drumurile afectate de alunecări la Văgiuleşti, reparate pe banii primăriei

Autorităţile locale din comuna Văgiuleşti au luat decizia de a consolida cele două tronsoane de drum afectate de alunecări de teren pe fonduri de la bugetul local, asta după ce în zadar au aşteptat sprijin de la autorităţile de la nivel central şi judeţean, care până acum nu au alocat niciun leu în acest sens. Prima intervenţie va fi efectuată în satul Murgileşti, acolo unde şi staţia de apă care alimentează o parte din comună este blocată din cauza alunecării de teren.

Toate economiile din acest an făcute de primăria Văgiuleşti vor fi dirijate în cea mai mare parte pentru remedierea alunecărilor de teren din satele Murgileşti şi Valea Motrului. În că de la începutul anului autorităţile locale au făcut demersuri pentru obţinerea unui sprijin financiar de la stat sau de la autorităţile de la nivel de judeţ, însă până acum s-au ales doar cu promisiuni. Astfel, au decis să efectueze lucrările necesare din resurse proprii. Circa 200.000 lei urmează să fie alocaţi în acest sens. "Avem în intenţie ca la viitoarea şedinţă de Consiliu Local care va avea loc joi să promovăm un proiect de hotărâre prin care să aprobăm începerea investiţiei la reabilitarea alunecărilor de teren, consolidarea cel puţin în punctul Murgileşti pentru că nu dispunem de sume suficiente ca să începe în ambele puncte, Murgileşti şi Valea Motrului. Este mai urgent în punctul Murgileşti întrucât investiţia de alimentare cu apă este pusă în pericol şi nici nu se poate finaliza atâta timp cât nu se execută lucrările de consolidare a terenului. Execuţia acestor lucrări se ridică la 500.000 lei, acum nu dispunem de toată suma, dar toate rezervele care se constituie la sfârşitul anului vor fi canalizate spre această acţiune. Am aşteptat în decursul anului 2015 un sprijin guvernamental şi până la acest moment nu s-a primit absolut nicio sumă şi nu putem să mai aşteptăm", a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

O altă preocupare a autorităţilor locale o reprezintă faptul că şi câteva zeci de familii din zonă ar putea rămâne izolate dacă alunecarea de teren va avansa. Autorităţile locale apreciază că în cel mult o săptămână vor demara procedura de achiziţie pentru desemnarea unui constructor care să execute aceste lucrări de consolidare. Nici drumul din Valea Motrului nu a fost uitat de primărie. "Drumul din Valea Motrului este cuprins în proiectul tehnic pe care vrem să-l depunem spre finanţare din fonduri europene. Până la finalul anului îl vom depune. Procedura de selecţie durează şi nu depinde de voinţa noastră. Ne-am dori cât mai repede să începem", a precizat primarul comunei Văgiuleşti.

alunecare_de_teren_sat_m_urgilesti_com_vagiulest

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: