Drumurile din Novaci, reabilitate în proporţie de 95%

Autorităţile locale din Novaci şi-au propus ca anul acesta toate drumurile din oraş să fie reabilitate. Astfel se face că mai multe străzi laterale şi nu numai au fost şi vor fi reparate în această perioadă. S-au efectuat atât reparaţii la nivelul străzilor asfaltate, cât şi pietruiri. Este vorba de peste 30 de km de drumuri reabilitate.

Angajaţii primăriei Novaci lucrează de zor în această perioadă pentru a efectua reparaţiile care se impun la drumurile din oraş, la care în unele cazuri nu s-a mai intervenit de mulţi ani. O parte dintre acestea au fost deja reabilitate, iar altele urmează să între în reparaţii. S-au efectuat lucrări pe partea carosabilă, la scurgerile de apă, podeţe şi poduri. “S-a început campania de reparaţie a drumurilor. Am făcut reparaţii succesive, pe drumurile unde avem tratamente bituminoase şi ulterior după încetarea ploilor am a făcut o reprofilare şi în anumite cazuri o completare cu material pentru aducerea la cote normale a drumurilor pietruite. Pot să spun că în proporţie de 95% drumurile sunt în cele mai bune condiţii, urmează ca în aceste zile să mai intervenim. Am efectuat reparaţii pe Strada Valea Gilortului, unde erau suprafeţe mari degradate, reparaţii cu mixtură caldă pe strada Bălan Dumbravă, pe strada Siteşti, strada Gheban mai puţin, dar urmează să mai intervenim, am recondiţionat şi accesul la toate bisericile din zonă. Sunt poate cele mai calitative lucrări efectuate din ultima perioadă”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci. 

Igienizare cu participarea elevilor

Autorităţile locale din Novaci şi-au mai propus ca oraşul să fie unul curat şi cu multe spaţii verzi. În acest sens au fost întreprinse acţiuni de curăţire a spaţiilor verzi şi a albiilor râurilor, acţiuni la care au participat chiar şi elevii din zonă. “Am făcut o acţiune de igienizare cu elevii Şcolii Nr1 şi Nr.2 şi de la Liceul din Novaci. Am igienizat râul Gilort şi afluenţii acestuia. Este o acţiune pe care o consider şi utilă, şi necesară. Vom demara o altă acţiune la sfârşitul examenului de bacalaureat cu elevii, pentru a curăţa spaţiile verzi, astfel încât să schimbăm aspectul liceului, al şcolilor generale şi al grădiniţelor. Vom planta în aceste zone şi vom toaleta pomii”, a precizat primarul Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: