Drumurile nesemnalizate din Gorj, pericol pentru şoferi

Lucrările executate la drumul din Turcineşti pun în pericol viaţa conducătorilor auto. Drumul este în lucru dar nici nu-ţi dai seama pentru că nu este niciun fel de semnalizare. Aşa cum era de aşteptat, primul incident a şi avut loc. Marius Băloi spune că şi-a defectat maşina pentru că a intrat cu autoturismul într-o groapă. Lucrurile s-au complicat atunci când omul i-a cerut socoteală şefului de şantier şi s-a ales cu ameninţări. Ca să vă faceţi o imagine mai clară, la discuţie a asistat şi un poliţist, fără să facă ceva.

Un tânăr din municipiul Târgu-Jiu este nemulţumit de faptul că în comuna Turcineşti se lucrează la drum şi nu este niciun indicator care să semnalizeze lucrările de pe partea carosabilă. Mai mult decât atât, târgujianul susţine că s-a dus la şeful de şantier să caute înţelegere şi în schimb a fost ameninţat. Se pare că toate acestea s-au întâmplat în faţa unui poliţist din comună venit acolo să aplaneze conflictul. Totodată, omul legii a închis ochii la lucrările care se executau fără semnalizarea corespunzătoare.

„M-a ameninţat că mă omoară dacă nu tac din gură“

Marius Băloi venea de la Schela şi pe raza comunei Turcineşti a intrat cu maşina într-o groapă de pe partea carosabilă unde se executau lucrări. Şoferul susţine că nu era nici un indicator care să arate faptul că drumul este în lucru. Când a văzut că maşina i s-a defectat a mers să-i ceară socoteală şefului de şantier, care l-a ameninţat chiar sub ochii unui poliţist din comună. „Veneam dinspre Schela şi mă duceam la Târgu-Jiu cu fratele meu când, în satul Cartiu, am dat cu maşina într-o groapă. Se lucrează acolo şi nu e niciun indicator, mi-am rupt ceva la maşină şi îmi stă roata strâmbă. Am oprit la cei de acolo să-i întreb de ce nu este nici un indicator şi au început să mă înjure ca nu sunt eu în măsură să-i întreb aşa ceva. Atunci am plecat şi m-a oprit poliţistul care m-a luat la întrebări să îmi de-a amendă şi când a văzut că sunt în regulă m-a lăsat să plec. În faţă m-a oprit iar şeful de şantier care mi-a băgat mâna în gât. Avea un cuţit şi o şurubelniţă şi m-a ameninţat că mă omoară dacă nu tac din gură. Mi-a deschis uşa la maşină şi un alt muncitor l-a bruscat pe fratele meu. Nişte femei de acolo ne-au zis să fugim că sunt băuţi. Poliţistul era la doi metri în spatele meu şi râdea. Le spunea că o să mă prindă el şi îmi va da amendă. Nici nu i-a păsat că ăla mi-a băgat mâna în gat”, a declarat bărbatul.

Şeful de echipă neagă acuzaţiile

Şeful de echipă susţine că lucrările sunt semnalizate cu un indicator care arată că drumul are denivelări, indicator care nu a fost găsit de echipa postului de televiziune Gorj TV. „El mergea cu viteză şi nu a  respectat semnele de circulaţie, a venit şi poliţia să-i ia declaraţie. Lucrarea este semnalizată. Vă uitaţi la capătul ei că sunt tot felul de semne, curbă periculoasă, restricţie de viteză, drum cu denivelare. La capătul lucrării se pun semnele şi sunt acolo. Poliţia i-a luat lui declaraţie, nu nouă”, a spus şeful de echipă.

Poliţistul susţine că a fost doar să aplaneze conflictul şi nu ştie exact ce s-a întâmplat între conducătorul auto şi şeful de şantier. Totodată omul legii promite că va lua măsuri împotriva celor care execută lucrările pe partea carosabilă fără a le semnaliza corespunzător. „Eu am mers la faţa locului şi conflictul a fost aplanat. Lucrarea nu este semnalizată pentru că mai dirijează muncitorii. Se lucrează de câteva zile şi normal ar fi să fie semnalizată de aceea putem să luăm măsuri de sancţionare a administratorului drumului. El riscă amendă contravenţională de până la 20 de milioane de lei vechi”, a declarat Alexandru Marin, ajutorul şefului de post din comuna Turcineşti.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: