DSV Gorj: Amendă de 12.000 de lei pentru o măcelărie

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Gorj au efectuat mai multe controale tematice în aproape 20 de unități. Angajații instituției au verificat modul în care sunt respectate normele de igienă conform cu legislația aflată în vigoare.

În urma controalelor efectuate, inspectorii DSV Gorj au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de 35.900 de lei, dar și 8 avertismente. Cea mai mare amendă a fost acordată unei măcelării din Târgu Jiu.

”O amendă în valoare de  12.000 lei a fost acordată într-o măcelărie din Târgu  Jiu pentru nerespectarea cerințelor de trasabilitate a cărnii de porc. O altă sancțiune în cuantum de  1200 lei a fost aplicată unui magazin alimentar din comuna Crasna pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor. Zece mii de lei într-un supermarket din Târgu Jiu și 1500 lei la o exploatație non-profesională din comuna Plopșoru”, a anunțat DSV Gorj.

De asemenea, o sancțiune a fost aplicată și unei pensiuni din Rânca, dar și unui laborator de patiserie din Târgu Jiu. ”O sancțiune în valoare de 1200 lei a fost aplicată la o pensiune-restaurant din Rânca pentru manipularea produselor alimentare fără echipament complet de protecție sanitară și 10.000 la un laborator de patiserie - cofetărie din Târgu Jiu pentru depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime”, mai transmit reprezentanții DSV Gorj.

Localitățile în care s-au efectuat controale sunt: Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Jiu, Cătunele, Crasna, Dănești, Motru, Novaci, Peștișani, Plopșoru, Rânca, Stănești, Târgu-Jiu, Țânțăreni, Brănești, Slivilești, Urdari, Fărcășești și Câlnic.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: