Pîrvulescu (FNME): Cât de datoare e compania asta, nu mai respiră două luni

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia trag speranțe că va sosi cât mai curând aprobarea de la Comisia Europeană pentru planul de restructurare pus la punct pentru compania din Gorj. În caz contrar, “cât de datoare e compania asta, nu mai respiră două luni”. O spune unul dintre cei mai vocali sindicaliști din complex. Președintele Federației Naționale Mine Energie este totuși optimist mai ales după desele asigurări date în spațiul public chiar de șefii companiei.

Managerul companiei, Daniel Burlan, a anunțat că planul de restructurare va fi aprobat mai mult ca sigur de Comisia Europeană, iar răspunsul va ajunge la mijlocul lunii februarie. “Acest program se va aviza. Altfel, acel împrumut de salvare rămâne împrumut și trebuie restituit. Cât de datoare e compania asta, nu mai respiră două luni. Nici insolvența nu ar mai salva compania. Este foarte importantă aprobarea de la Comisiei Europene”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

Pîrvulescu așteaptă să fie avizat și bugetul companiei pentru 2021. Înainte să fie transmis Ministerului Energiei, bugetul va fi discutat și cu sindicaliștii.  „Obligația companiilor la care statul e acționar majoritar e la 20 de zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial. Probabil, bugetul companiei va fi undeva la finalul lunii februarie. Bineînțeles că au obligația să ne consulte și pe noi, ca sindicate, înainte să-l trimită către Ministerul Energiei. O proiecție de buget au, dar sunt multe chestiuni care pot să ducă la modificări ale bugetului. Putem să ne trezim cu taxe mai mari sau mai mici în bugetul acela”, a mai spus liderul FNME, la Tele3.

Vizualizări: 4,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: