Zeci de gorjeni, înşelaţi de un patron italian

Mai multe persoane au mers ieri la firma din Târgu-Jiu a unui italian, după ce acesta nu i-a plătit pe oameni mai multe luni. Oamenii şi-au cerut banii însă italianul le-a transmis Arriverderci.

După ce au lucrat mai bine de trei luni în Italia, 20 de persoane s-au întors în ţară fără niciun leu. Patronul italian pentru care au lucrat nu le-a mai dat oamenilor banii, deşi le-a promis acest lucru în nenumărate rânduri. Pe numele italianului, păgubiţii au făcut plângere la poliţie, în speranţa că se va face ceva şi pentru ei.

Păcăliţi şi izgoniţi

Gorjenii au lucrat la firma italianului trei luni, fiind plătiţi 3, 5 euro/oră. Străinul i-a păcălit mai multă vreme că le dă banii iar în final le-a promis că se vor întâlni în Târgu-Jiu. Aici, omul s-a prefăcut că nu mai ştie nimic deşi trebuia să-i plătească din decembrie. Ieri, o parte din păgubiţi au venit la depozitul din Târgu Jiu, unde Vitabello Gioacchino, patronul, are biroul, pentru a-şi cere dreptul pe lunile muncite. „Nu am plecat de drag. Am plecat pentru că am vrut şi noi să facem un ban. Eu cu fiul meu am lucrat şase luni la el şi avem de primit peste 1300 de Euro, iar acum nu vrea să ne mai dea banii”, declară Maria Cernea, una din victimele italianului.

Când i-a văzut, italianul i-a scos afară, şi mai mult, a chemat Poliţia Comunitară să-i gonească. „Nu am să le dau niciun ban. Ei cred că sunt prost- După ce mi-au făcut o grămadă de probleme aici în România, mai vor şi bani acuma!”, declară italianul. După ce a fost ameninţat că va fi dat afară, Vitabello Gioacchino a declarat: „Faceţi ce vreţi, numai ieşiţi afară”.

Cei 20 de gorjeni păcăliţi de Vitabello Gioacchino sunt din Turburea şi Ţânţăreni, iar din cauza faptului că nu mai au bani, nu au putut venii ieri la depozit. „Nu mai avem niciun leu. Nici ceilalţi că de-aia nu au venit aici. Nu au bani să dea pe drum”, mărturiseşte  Nicolae Brăbete.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: