Duel oltenesc la Severin, FCU Craiova – Gilortul Cărbuneşti

Gilortul Târgu Cărbuneşti se va deplasa în etapa a doua a Ligii 3 la Severin pentru meciul cu FCU Craiova. Oltenii de la Gorj merg să joace pe terenul oltenilor de la Craiova, pe Municipalul din Severin, duelul anunţându-se deja a fi unul dezechilibrat valoric.

Gilortul a întâlnit pe teren propriu în prima etapă pe ACSO Filiași, o echipă de mijlocul clasamentului seriei a IV-a, şi a pierdut categoric. De această dată, în etapa a doua, echipa de la Cărbuneşti se va deplasa la Severin, acolo unde, sâmbătă, începând cu ora 18:00, va întâlni cealaltă colegă de serie din Dolj, FCU Craiova, principala candidată la promovare în Liga 2.

Echipa patronată de Adrian Mititelu se poate lăuda şi în acest sezon cu un buget impresionant, dar şi cu un lot numeros și valoric peste media Ligii 3 şi cu un staff experimentat condus de Eugen Trică şi din care face parte şi gorjeanul Dan Vasilică.

Echipa condusă de Eugen Trică în mod logic este favorită în fața Gilortului, dar meciul porneşte de la 0-0 şi gorjenii au şi ei şansele lor. „Băieții noștri sunt conștienți că au doar de câștigat din această dispută. Formația noastră se află în căutări și orice experiență de acest gen este benefică în perspectiva confruntărilor care vor urma”, spun cărbuneştenii, care şi-au stabilit ca slogan de sezon „în bătăliile grele se călesc războinicii”, deci sunt datori să încerce să facă faţă şi unui astfel de joc cu cea mai puternică echipă a seriei.

Cei de la Gilorul pot profita de oboseala craiovenilor care au avut meci greu în cupă la mijlocul săptămânii şi au jucat şi prelungiri, Eugen Trică fiind îngrijorat din acest punct de vedere: „Cupa nu e un obiectiv pentru noi, dar ne-am dorit să mergem cât mai departe. Ţinta noastră e campionatului, fiindcă vrem promovarea. Ne aşteaptă, sâmbătă, în campionat, un meci greu cu Gilortul Târgu Cărbuneşti şi trebuie să-mi recuperez jucătorii. Nu-mi doream ca acest meci să ajungă la loviturile de departajare. Seria a 4-a e mult mai puternică decât Seria a 3-a. Orice meci pentru noi e ca o finală”, a declarat Eugen Trică, la finalul partidei din Cupa României cu ACS Viitorul.

Pentru acest meci vor lipsi din formula de joc a Gilortului Monel Cîrstoiu, care este suspendat, și Marius Ion, care este accidentat, însă au posibilitatea să bifeze primele minute pentru Gilortul în Liga 3 Avramescu, Jianu, Njopgang-Passi, Oprea și Oprișa.

Partida de la Drobeta Turnu Severin va avea loc pe Stadionul Municipal și va fi condusă de Ioan-Iulian Mihai (Râmnicu Vâlcea), secondat la cele două linii de Liviu Barbu (Videle) și Ciprian Bratoi (Alexandria).

Vizualizări: 1,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: