Duicu făcea trafic de influență în biroul premierului Ponta!

Acuzații grave se regăsesc în dosarul penal al baronului de Mehedinți, Adrian Duicu, procurorii DNA precizând în referatul de arestare preventivă a acestuia, printre altele, că folosea biroul de la Palatul Victoria al premierului Victor Ponta pentru a face traficul de influență de care este acuzat acum. Duicu vorbeşte, potrivit anchetatorilor, de o discuţie cu „şeful ăl mare“, acesta fiind se pare şeful de cabinet al lui Ponta, Vlad Stoica. Tot el a fost cel care a coordonat şi campania electorală a lui Ponta de la Gorj.

Postul de conducere promis fostului șef al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, arestat și el preventiv în acest dosar, reprezenta miza traficului de influență făcut de Duicu din cabinetul lui Ponta. Șeful Consiliului Județean Mehedinți are un dosar la Agenția Națională de Integritate, neputând să își justifice toată averea, iar Ponea, care are sora și soția magistrați la Curtea de Apel Craiova, îi promisese acestuia că îl rezolvă în schimbul promovării la București. Un loc mai bun ca biroul premierului nici că se putea, Duicu simțindu-se ca acasă la Severin atunci când vorbea din cabinetul lui Ponta despre aranjamentele făcute în favoarea lui Ponea. Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i lui Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă.  Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ Mehedinţi. Ştefan Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb Ponea i-ar fi promis preşedintelui CJ că îl scapă de dosarul de incompatibilitate. Anchetatorii susţin că premierul l-ar fi convocat la Guvern pe şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu. „Inculpatul Duicu arată în data de 13.06.2013, într-o discuţie cu inculpatul Ponea că „un sfert de oră în biroul oval s-a vorbit despre familia dumneavoastră”. În acest moment procesual, apare ca fiind neclar dacă inculpatul se referă la biroul premierului sau la cel al şefului cancelariei, (n.red- Vlad Stoica) dar în mod cert discuţia a avut loc şi cu numitul Petre Tobă, după cum arată inculpatul Duicu”, se arată în documentele instanței.

Ponta, alături și de Mazăre

Ieri premierul Victor Ponta părea să nu își mai aducă aminte despre o astfel de discuție, fiind convins că jurnaliștii vor primi toate înregistrările făcute la el în birou, birou prin care a trecut și șeful SRI, dar și cel ai CIA, din documentele DNA reieșind doar că Duicu ar fi fost cel înregistrat, fostul ministru de interne Radu Stroe spunând, la rândul său, că nu își aduce de o vreo întâlnire în care premierul să fi făcut traficul de influență despre care se face vorbire în referatul procurorilor. Șeful PSD a avut însă ieri parte de o nouă zi grea, pentru că procurorii DNA au descins acasă la Radu Măzăre, la Primăria Constanța și la mama și fratele acestuia, Ponta declarând că este alături de colegul său de partid, așa cum, cu o zi înainte își manifesta susținerea și față de Adrian Duicu. Mai mult, la o întâlnire cu șefii Consiliilor Județene din țară, acesta i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul său, mulți dintre cei de acolo fiind însă „baronii” despre care presa vorbește tot mai mult în ultima perioadă. "Însă vreau să ştiţi că pe Guvern vă puteţi baza, pe mine personal, că eu mă voi mândri întotdeauna cu toţi aleşii locali ai partidului meu şi ai tuturor partidelor, toţi cei care sunt aleşi de către cetăţeni. Din punctul de vedere al Guvernului veţi avea tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastră şi pentru reprezentarea cetăţenilor", a spus Ponta.

"Nu cunosc o asemenea discuţie, nu am auzit ca premierul să se ocupe de aşa ceva, eu n-am auzit, adică să facă traficul ăla de influenţă de care se vorbeşte"

Radu Stroe, fost ministru MAI

 "Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun si pe premier să sune, că eu vreau sa-l stabilizez pe acesta bine acia".

Adrian Duicu, sursa: anchetatori

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: