Dulap pentru dormitor cu uși batante sau cu uși glisante: ce să alegi?

Atunci când proiectezi un spațiu pentru dormitor, alege dulapurile potrivite pentru dormitor, concepute pentru a-ți satisface nevoile de spațiu în cel mai bun mod posibil. Iată un scurt ghid care te va ajuta să iei o decizie cu mai multă ușurință.

Ești confuz între cele mai comune două stiluri de dulapuri pentru camera de dormit, adică cel cu uși batante sau unul cu uși glisante? Când cumperi un dulap pentru camera ta, vrei să reziste. Prin urmare, alegerea unui dulap trainic pentru dormitor poate fi dificilă dacă nu cunoști avantajele și dezavantajele stilurilor de dulap disponibile. Există multe aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a face alegerea, cum ar fi: 

●      dimensiunea; 

●      materialul; 

●      culoarea; 

●      finisajul.

Mobila din dormitor, de la șifonier, la noptiera, depinde de spațiul disponibil pentru dulap, de bugetul tău și de designul camerei. În acest articol, vei descoperi tot ce trebuie să știi atât despre dulapul cu uși batante, cât și despre cel cu uși glisante. Vezi care sunt caracteristicile cheie ale acestora, astfel încât să poți face cea mai bună alegere pentru designul dormitorului tău.

Ce sunt dulapurile pentru dormitor cu uși batante sau cu uși glisante?

Dulapurile cu uși batante sunt realizate din panouri de lemn sau pal și uși care sunt atașate de o balama. Această balama ajută ușa să se deschidă sau să se închidă. Este cea mai des întâlnită ușă de dulap. Aceasta este alegerea tradițională pentru oameni când vine vorba de dulapuri. Acest sistem de închidere poate fi folosit pe dulapuri de diferite forme, inclusiv triunghi, pentagon și dulapuri în formă de L.

Dulapurile glisante au uși care alunecă pe o șină metalică orizontal. Ușile glisante sunt un design contemporan care funcționează cel mai bine atunci când ai trei sau mai multe spații pentru uși. Aceste dulapuri economisesc spațiu deoarece nu se deschid spre exterior.

Dulap pentru dormitor cu uși batante: argumente pro și contra

Pro #1 – Varietate în culori și finisaje

Dulapurile cu uși batante sunt grozave pentru designul unui dormitor, deoarece sunt disponibile în atât de multe stiluri, culori și texturi. Aceste dulapuri există de mult timp și, prin urmare, piața este plină de varietăți care de care mai atractive. Ușile pot fi laminate, dotate cu oglinzi sau colorate pentru a se potrivi cu camera. Mânerele pot fi, de asemenea, fabricate din oțel inoxidabil, lemn, alamă și poți alege chiar și un dulap fără mâner.

Pro #2 – Spațiu suspendat și vizibilitate deplină

Cu un dulap de dormitor cu uși batante, vei putea avea vizibilitate deplină asupra întregului dulap. Există, de asemenea, spațiu suplimentar pentru agățat care poate fi creat pe partea din spate a ușii batante. Acest spațiu poate fi folosit pentru depozitarea curelelor, eșarfelor, genților și accesoriilor.

Contra – Consumă spațiu

Ușile cu balamale se extind spre exterior și, prin urmare, necesită spațiu liber. Acest lucru poate cauza probleme în dormitoarele mici. Dacă dulapurile cu balamale sunt amplasate în spații mici, zona din față este inutilizabilă. Această problemă nu apare la dulapurile glisante.

Dulap pentru dormitor cu uși glisante: argumente pro și contra

Pro # 1 – Elegant și mare

Dacă ești în căutarea unui dulap mare care să se potrivească peste un perete întreg din dormitorul tău, un dulap cu uși glisante este cel potrivit pentru tine. Cu mult spațiu pentru articole de zi cu zi, cum ar fi haine, pantofi, lenjerie de pat sau pături, un dulap glisant pentru dormitor este un refugiu de cazare.

Aspectul îngrijit și drept al dulapurilor glisante de la podea până la tavan oferă, de asemenea, un aspect elegant. Diferitele culori și texturi ale dulapului glisant se pot potrivi cu decorul camerei și îi pot conferi un aspect contemporan. Ușile dulapurilor cu oglindă sunt, de asemenea, o opțiune pentru modelele de uși glisante.

Pro #2 – Economisește spațiu

Dulapurile cu uși glisante ajută la economisirea spațiului, deoarece se deschid de-a lungul unui plan orizontal și nu în exterior ca ușile batante. Pentru dormitoarele mici, acesta poate fi un boom imens, deoarece fiecare centimetru contează. Spațiile înguste sau compacte nu sunt deranjante pentru dulapurile cu uși glisante, așa cum sunt pentru ușile batante.

Contra – Vizibilitate și întreținere

În orice moment, doar 50% din dulapul tău va fi vizibil pentru tine. Aceasta înseamnă că nu vei putea privi complet dulapul în timp ce te îmbraci, ceea ce poate fi enervant.

Ușile glisante necesită o întreținere bună. Praful și resturile se pot acumula în șine și pot provoca blocarea ușilor. Roțile ușilor glisante pot ieși și ele și pot necesita înlocuire. De-a lungul timpului, și ușile glisante încep să se lase din cauza greutății. Întreținerea corespunzătoare poate ajuta la rezolvarea acestor probleme.

Acum că știi care sunt principalele diferențe dintre cele mai populare 2 tipuri de dulapuri pentru camera de dormit, este momentul să arunci o privire peste ofertele online și să te hotărăști ce e mai bun pentru tine. 

Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: